Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП поиска оставката на правителството заради катастрофата край Своге

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП поиска днес оставката на цялото правителство заради катастрофата край Своге в събота, когато загинаха 17 души. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че само оставката на един министър вече не е достатъчна.

„Трябва да е ясно едно, което поне за нас е ясно - виновникът за такива ситуации е само един и това е правителството на Бойко Борисов и той персонално. Гордостта на премиера - магистралите - са най-голямата кражба на държавата, конкурирайки си с кражбите в санирането. Досега корупцията ни ограбваше, взимаше от всеки човек, сега вече убива в истинския смисъл на думата“, каза тя.

Решението дали оставката на кабинета ще бъде поискана чрез нов вот на недоверие ще бъде взето от парламентарната група на левицата преди началото на новия политически сезон, уточни Нинова.

Засега социалистите предлагат да започне разговор за промяна на модела на управление на държавата.

„И в този разговор трябва да е ясно, че всеки, независимо в коя партия е, е отговорен, ако е нарушил закона и правилата в държавата. Тук няма наши и ваши. Ножът е опрял до кокала за спасяването на държавата, а не за прехвърлянето на партийни отговорности от един на друг“, каза Нинова.

Тя съобщи още, че БСП ще внесе жалба в съда срещу решението на общинския съвет в Царево за застрояване на плажа „Силистар”.

Подробности чуйте в звуковия  файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!