Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима души са припаднали в "Арена Армеец", където се обработват протоколите

| обновено на 28.10.19 в 13:53

Трима души, сред които и полицай, са припаднали в зала "Арена Армеец", където се обработват протоколите от местните избори за София. Оказана им е медицинска помощ. Досега са обработени 795 от общо 1 613 протокола в столицата. Това каза за "Хоризонт" председателят на Общинската избирателна комисия Полина Витанова:

„Мъж, който е епилептик, жена, която има проблем с кръвното, и един полицай, на когото също му прилоша заради ниско кръвно. Двамата членове на комисиите са откарани в Окръжна болница. Лекарските екипи се намесиха веднага и направиха необходимото. Полицаят вече е добре, не желае да бъде откаран в болница и продължава да е на работното си място“.

Жената е приета в Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна" - София АД със завишено кръвно налягане, научи БНР. Тя ще бъде прегледана и от невролог. Няма пряка опасност за живота ѝ.

ОИК в столицата приема изборните книжа в зала "Арена Армеец" вече 15-и час. Заради големия брой сгрешени протоколи отчитането става по-бавно. Някои представители на изборни секции чакат по 5-6 часа, докато предадат бюлетините. Мариана Каравасилева от 10-та секция в София сподели пред БНР:

"То беше перфектно! На мен са ми верни протоколите, а ме върнаха, че единият ми е грешен!! И много се чака! От 1. Уж казаха, че има супер организация, но въобще не е така. Различно се обработва, защото, като има сбъркани протоколи, те ги връщат. Трябва да се направят така нещата, че сбърканите да отидат въобще в друга зала и след това да се редят на опашката отново. По принцип хората, които са си свършили както трябва работата, чакат повече, а са със верни протоколи. По отношение на обстановката, не можем да се оплачем, но организацията си куца още. Не е за едно място да се провеждат избори".

Секционните комисии в София, които са използвали препоръчаното от ОИК мобилно приложение за изчисляване на резултатите от вота, са се справили много добре с попълването на протоколите.

Това разказа пред „Хоризонт“ Даниела Николова от 26-та секция в Подуяне

Над от 1/3 от комисиите все още чакат ред, за да да предадат изборните си книжа и не са почивали вече 30 часа.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

От ОИК-София съобщават за много сгрешени протоколи

607 от 1 613 секционни избирателни комисии са предали изборните книжа към този момент в София. Членове на 120 комисии отчитат протоколите към 7 ч. Все още няма предварителни резултати, обобщени от Общинската избирателна комисия, посочи председателят..

обновено на 28.10.19 в 07:50
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската..

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова..

публикувано на 08.11.19 в 19:36