София-град

Област София включва Столична община, която е разделена на 24 района – „Банкя“, „Витоша“, „Връбница“, „Възраждане“, „Изгрев“, „Илинден“, „Искър“, „Красна поляна“, „Красно село“, „Кремиковци“, „Лозенец“, „Люлин“, „Младост“, „Надежда“, „Нови Искър“, „Оборище“, „Овча купел“, „Панчарево“, „Подуяне“, „Сердика“, „Слатина“, „Средец“, „Студентски“ и „Триадица“.

Към 15 септември 2019 г. в област София са регистрирани 1 486 703 жители по постоянен адрес и 1 441 565 по настоящ адрес.

Кандидатите за кметове на Столична община и районите можете да видите ТУК


Публикации

В зала 10 на НДК Мая Манолова представи членовете от Инициативния комитет за издигане на кандидатурата й за кмет на София за предстоящите на 27 октомври избори.

Мая Манолова откри кампанията си за участие в изборите за кмет на София

Участие на гражданите в управлението на София, електронни обществени поръчки, спиране на корупцията при управлението на столицата.  Това са част от плановете на кандидата за кмет Мая Манолова, чиято кандидатура беше издигната днес от 65-членен..

обновено на 04.09.19 в 12:33
Мая Манолова депозира оставката си като омбудсман в Народното събрание.

Мая Манолова подаде оставка като омбудсман, кандидатира се за кмет на София

Мая Манолова депозира в Народното събрание оставката си като национален обмудсман. Както вече обяви, Манолова ще се кандидатира за кмет на София:  "Промените винаги са тръгвали от тук и пак ще тръгнат промените от тук. Бъдете сигурни. Със страх..

обновено на 03.09.19 в 18:24
Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Отказвала съм други позиции, за мен кмет на София е кауза

"Три са водещите задачи, които си поставям - целенасочена работа в кварталите, развитие на София като зелен и чист град и третата - строителството на метрото - това е проект, който променя града ни".  Това каза пред БНР кметът на София Йорданка..

публикувано на 03.09.19 в 12:23
Мая Манолова

Мая Манолова обяви, че влиза в битката за кмет на София

Мая Манолова обяви, че се включва в надпреварата за кметския пост в София. На среща с граждани тази вечер тя обяви, че подава оставка от поста национален омбудсман. „Честно казано, предвид агресията, на която сме подложени аз и моите колеги..

публикувано на 02.09.19 в 22:08

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще се кандидатира за нов мандат

Йорданка Фандъкова обяви днес, че ще се кандидатира за нов мандат като кмет на София. Кандидатурата й беше утвърдена днес от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Фандъкова определи трите ключови приоритета, за които ще работи, ако бъде преизбрана..

обновено на 02.09.19 в 14:41