Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Стоянов: духовната сила е много трудно да се съхрани в днешно време

Снимка: БГНЕС

При голям зрителски интерес премина цикълът „Tutto Verdi” в Софийската национална опера и балет с участието на световноизвестния български баритон Владимир Стоянов. На 16-и март той изпълни ролята на Жорж Жермон в спектакъла на операта „Травиата”, на 27-и март пя в концертното изпълнение на операта „Набуко”, а на 30-и март в гала концерта си поднесе на публиката букет от баритонови арии.

За един артист това е най-голямата награда – когато публиката аплодира и не ни пуска да си отидем от сцената! Последният сезон ми донесе много хубави заглавия в прекрасни театри, сред които „Травиата“ в Театро Ла Фениче във Венеция, „Набуко“ в Театро Комунале в Болоня и в Китайската национална опера в Пекин. Грижа се внимателно за гласа си, без да се вманиачавам в това. Духовната сила е много трудно да се съхрани в днешно време, сподели Владимир Стоянов.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Росица Кавалджиева със световноизвестния български баритон Владимир Стоянов, впечатленията на слушателката на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ Радка Шестакова от концертното изпълнение на операта „Набуко” и документален запис.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!