Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Raindrops Keep Falling On My Head - Би Джей Томас

| обновено на 15.01.16 в 16:25
Тъй като е време за филмови награди и номинации, днес в рубриката „Незабравимите“ ще слушаме песента, която е спечелила „Оскар“ за най-хубава песен от филм през 1970-а. Става дума за „Бъч Касиди и Сънданс Кид“ – прекрасен уестърн, който „събира“ един от най-добрите мъжки актьорски „тандеми“ – Пол Нюман и Робърт Редфорд. Филмът има четири „Оскар“-а – два от тях музикални – за най-добра филмова музика и за най-добра песен за Бърт Бакара и Хал Дейвид, които създават Raindrops Keep Falling On My Head.

Боб Дилън и Рей Стивънс отказват да я изпеят и така тя се превръща в най-големия успех за Би Джей (Били Джо) Томас.

Raindrops Keep Falling On My Head не само стига да първа позиция в класациите на САЩ, Канада, Австралия и Норвегия, но и само за три месеца „генерира“ продажби от над 2 милиона копия.

За филма е създадена специална версия с удължена средна част, по времена която героят на Пол Нюман извършва какви ли не трикове със своя велосипед, за да впечатли дамата, която харесват заедно с Робърт Редфорд.

Това е една щастлива песен, която сякаш веднага можем да започнем да тананикаме – от нея лъха чаровно безхаберие и увереност, че още „много от най-хубавото“ предстои.

Приятно слушане.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!