Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

На 5 февруари Симфоничният оркестър на БНР възобновява своя концертен сезон

След 3-месечно прекъсване Симфоничният оркестър на БНР възобновява своя концертен сезон. На 5 февруари ще прозвучи една от най-цветните му програми с рапсодии. „Нашето завръщане в концертната зала ще бъде вдъхновяващо и за публиката, и за музикантите – споделя маестро Марк Кадин. Концерта на 5 февруари бих сравнил с мощен витаминен и музикален заряд, необходим за всеки. Чака ни ярка, разпалваща и както винаги особена програма – великолепни рапсодии за оркестър от българските класици Панчо Владигеров, Веселин Стоянов, рядко изпълняваните Унгарска №14 на Лист и Румънска №1 на Енеску, Рапсодия на френския композитор Клод Дебюси, в която солист ще бъде един от най-добрите млади български кларинетисти Кристиян Калоянов. Сигурен съм, че тази програма ще подари на всички много позитивни и жизнерадостни емоции.

Следващите ни два концерта обещават две силни премиери. На 26 февруари за първи път в България ще прозвучи театралната музика на Дмитрий Шостакович към легендарните спектакли Москва-Черьомушки и Хамлет. В допълнение към това Симфония концертанте за виолончело и оркестър от Сергей Прокофиев ще изпълни блестящият солист Александър Сомов.

На 12 март – българска премиера на грандиозната оратория от Бетовен „Христос на Маслиновата планина“. Зад диригентския пулт ще застане един от най-авторитетните ни диригенти маестро Георги Димитров.

Заради пандемията ни се наложи да променим датите на концертите и визитите на гостите ни. За есента ще останат програмата с Деляна Лазарова и Марио Хосен, както и гостуванията на Константин Емелянов и Златомир Фунг. Надявам се, всичко замислено да се изпълни.“

Подробности за програмата в концерта на 5 февруари може да намерите тук или в събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/183233790208089/

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4), на касата на Софийската филхармония в залата и онлайн в мрежата на Ивентим.

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Музика в портрети“ на 11 февруари

Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представя в детайли популярни изпълнители с принос в развитието и популяризирането на българската фолклорна музика. В тазгодишното издание на проекта публиката ще има удоволствието да види и чуе на живо изпълненията на Пейо Пеев..

обновено на 12.01.21 в 17:17

Отменен концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Уважаема публика, Поради удължаване на Заповедта РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 31.01.2021 г. вкл., Ви уведомяваме, че концертът на 15 януари от 19:00 ч. в зала „България“ на Симфоничния оркестър на Българското национално радио се отлага за..

публикувано на 30.12.20 в 13:09

Симфоничният оркестър на БНР ще гостува на "Мартенски музикални дни" през 2021 г.

Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще вземе участие в 60-тото юбилейно издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" в гр. Русе, който се предвижда да се проведе от 12 до 28 март 2021 г.   Международният фестивал “Мартенски музикални дни“ е един от най-старите и престижни фестивали у нас. Всяка година..

публикувано на 07.12.20 в 11:28

БНР отлага концертите си през декември

Уважаема публика,  Поради Заповед РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 21.12.2020 г. вкл., Ви уведомяваме, че концертите на музикалните състави на Българското национално радио през декември се отлагат.  Закупените билети за концертите "Вечните български..

публикувано на 26.11.20 в 15:39

Рапсодии в концерта на Радиосимфониците на 5 февруари

Едни от най-популярните и красиви рапсодии ще прозвучат в концерта на Радиосимфониците с диригент Марк Кадин на 5 февруари от 19:00 часа в зала „България“. Солист в концерта ще бъде Кристиян Калоянов, помощник-водач кларинетист в Симфоничния оркестър на БНР, който ще изпълни Рапсодия за кларинет и оркестър от Клод Дебюси. Кристиян..

публикувано на 06.11.20 в 15:46