Протести и контрапротести по казуса Карадере

Снимка: capital.bg

Инициативни комитети от жители на общините Долни чифлик и Бяла организираха мирни протести в подкрепа на развитието на двете населени места и местността "Карадере" при спазване на законодателството в България, както и на всички екологични норми. По време и на двата протеста хората не блокираха пътя Бургас - Варна ,въпреки че застанаха до пътното платно с плакати „Не на екологичния рекет и „За екология, но и за развитие”. В Бяла започна и подписка в подкрепа на строителство в рамките на екологичното законодателство, за да бъдат осигурени работни места за жителите на двете общини.Тази вечер по традиция пред сградата на общината във Варна ще се проведе поредния протест срещу проекта за строителство в района на Карадере”с надслов „Долу мръсните ръце от Карадере”.Едва десетина души излязоха в Бургас на протест срещу застрояването на Карадере. Организаторите от "Зелените" искат да се отмени преференциалния режим, даден на инвеститора на Карадере. Междувременно, в градове в южното Черноморие, днес се провежда "контрапротест". От поморийската асоциация "Българско Черноморие", ще излязат в знак на несъгласие със "зеления рекет". Те защитават интереси на инвеститорите, които желаят да разкрият работни места и да създадат поминък за местното население.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Александрина Милчева пее на благотворителен концерт в Радио Шумен

Благотворителен концерт "Български сърца" ще се проведе на 14-и септември от 18.00 часа в Арт салон Студио 3 на Радио Шумен. Той ще бъде със специалното участие на световноизвестната оперна певица Александрина Милчева , която прекарва детството си в Шумен. Освен нея в концерта ще участват и ученичките й Нелия Кравченко – бесарабска българка от..

публикувано на 08.09.14 в 13:33
Пороен дъжд се изсипа над Берковица, 23 юли 2014 година

Пороен дъжд се изсипа над Берковица

Дъждът повдигна и разруши на места асфалтовата настилка, шахтите извираха като гейзери, наводнени са приземни етажи, дворове, зелени площи. Според заместник кмета на Берковица Радослав Найденов водната стихия е била около 50 литра на квадратен метър за час. Има нанесени щети по общинската инфраструктура,  хотели, магазини и частни домове. Комисия..

публикувано на 23.07.14 в 20:41

МНОГОБРОЙНИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКОТО НАРОДНО ТВОРЧЕСТВО ПЯХА И ТАНЦУВАХА С ОРКЕСТЪРА ЗА НАРОДНА МУЗИКА НА БНР В ШУМЕН

Отзвучаха и последните изсвирени акорди от най-добрите инструменталисти и солисти на  Оркестъра за народна музика на БНР . Под палката на  Димитър Христов  и със сценичното партньорство на  Янка Рупкина, Володя Стоянов и Валерия Момчилова  за шуменци прозвучаха композиции от различните фолклорни региони на България. С тържественото слово на кмета на..

публикувано на 15.07.14 в 15:14

В Радио Пловдив "Недко Христов и приятели" в обща изложба в памет на художника

Изложба “Недко Христов и приятели” ще бъде открита на 3 юли от 18 ч. в Културния център на Радио Пловдив. Експозицията съдържа 4 картини на напусналия ни преждевременно Недко Христов и творби на неговите приятели от Дружеството на пловдивските художници – Снежана Фурнаджиева, Светлана Христова, Маргарита Джарова, Иван Чакъров, Христо Жеков, Борис..

обновено на 15.07.14 в 13:12

80 г. БНР - КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА ЗА НАРОДНА МУЗИКА НА БНР В ШУМЕН

Празнувайте с нас 80 г. Българско национално радио Заповядайте на 13 юли от 18.00 ч. в Градската градина на Шумен и нека заедно празнуваме  с Оркестъра за народна музика на БНР и диригент Димитър Христов и специалните гости Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов. Вход свободен! 13.07.2014..

публикувано на 07.07.14 в 09:39
Лина Борджиева

Представяне на две книги на Лина Борджиева в Радио Шумен на 26.06.2014 г.

Във връзка с честването на 80-годишнината на БНР, Радио Шумен организира представянето пред шуменска публика на две от книгите на Лина Борджиева на 26.06.2014 г. Изданията ще бъдат коментирани от литературния критик Иван Карадочев и председателя на Дружеството на писателите в Шумен Антонин Горчев. Авторката Лина Борджиева е член на Съюза на българските..

публикувано на 24.06.14 в 15:47

Световноизвестната оперна певица Александрина Милчева отлага благотворителния си концерт в Радио Шумен по здравословни причини

Световноизвестната оперна певица Александрина Милчева отлага благотворителния си концерт в Радио Шумен по здравословни причини. Това съобщи тя днес. Милчева трябваше да пее в събота от 18.00 часа в студио 3 на Радио Шумен, като със средствата от концерта на гости в България щяха да дойдат деца от бесарабското село Кулевча.  Концертът се отлага за..

публикувано на 24.06.14 в 09:13