Млади таланти и техни преподаватели пяха на сцената в Радио Благоевград в джаз вечер, посветена на Глен Милър

Голямото концертно студио на Радио Благоевград отново се оказа тясно за почитателите на хубавата музика, които с удоволствие изслушаха вечните парчета на американския композитор и диригент Глен Милър в изпълнение на Биг Бенд Благоевград със солисти ученици от класа по поп и джаз пеене в НХГ Благоевград и преподаватели. 

Джаз вечерта беше посветена на 110 години от рождението на емблематичния за ерата на суинга Глен Милър, а идеята за нея диригентът на Биг Бенд Благоевград Борис Янев аргументира така: "Музиката на Глен Милър е музика от друго време, но е музика на духа, на свободата и бихме искали да видим как младите хора в България днес я приемат, как я интерпретират."

А младите хора – Елица Танчева, Десислава Скендерска, София Арабаджиева и Лъчезар Кацарски от класа поп и джаз с ръководител Христина Палева – показаха талант, артистичност и плениха публиката със своите изпълнения на издържали проверката на времето песни Blue moon, Sentimental journey, At last, Tuxedo junction и други. Изпълнението на песента, с която Глен Милър реализира първия в историята на музиката златен запис Chattanooga choo-choo, показа, че младите таланти има от кого да се учат. Това изпълнение беше поверено на вокалните педагози Христина Палева, Мариана Костова, Любима Манолова и една от любимите солистки на Биг Бенда Александрина Александрова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Веси Пенкова

В Арт салона на Радио Благоевград се откри изложбата "Разкажи ми приказка" на Веси Пенкова

Много приятели, почитатели на изобразителното изкуство се събраха в Арт салона на Радио Благоевград на откриването на изложбата "Разкажи ми приказка", първа самостоятелна на Веси Пенкова.  "Дъжд за обичане", "Времето вътре в мен", "Зад сините очи", "Вратите на любовта" са част от приказките, които Веси Пенкова разказва чрез техниката акварел и..

публикувано на 04.10.17 в 12:58

Студентска изложба ще се открие в Арт салона на Радио Благоевград

На 3-ти декември (четвъртък), в 16:30 часа в Арт салона на Радио Благоевград ще се открие студентската изложба, посветена на предстоящия студентски празник - 8-и декември. Младите автори са студенти във Факултета по изкуствата на Югозападния университет. Изявите на младите художници от Югозападния университет в Арт салона на Радио Благоевград са традиция..

публикувано на 30.11.15 в 12:13

Романтична вечер на руската музика в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

На 12 ноември (четвъртък) от 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград ще звучи романтична руска музика в изпълнение на солистите на Камерна опера - Благоевград Теодора Петрова, Добромир Момеков, Гергана Янчева, Михаил Михайлов и пианистката Милена Томанова. В програмата са включени красиви песни от руските класици  Чайковски,..

публикувано на 11.11.15 в 11:04

Фолклорни групи от общините Банско и Разлог ще изнесат концерт в Голямото концертно студио на Радио Благоевград

"Ой, подуная пределските ветрове..." – така е наречен концертът, който ще изнесат в Голямото концертно студио фолклорни групи от общините Разлог и Банско. Магията на пиринския фолклор ще завладее сцената в Радио Благоевград с изпълненията на самодейни групи от Банско, Разлог, Добърско, Годлево, Добринище, Бачево и други. Участниците ще покажат..

публикувано на 05.11.15 в 09:27

Пловдивският поет, историк и публицист Йордан Велчев беше гост на Литературни дни в Радио Благоевград

Срещата с пловдивския поет, историк и публицист Йордан Велчев и неговия тритомник "Балканският човек" беше първата от литературните срещи в Радио Благоевград след лятната ваканция. Сред гостите на събитието в Голямото концертно студио бяха ученици от Националната хуманитарна гимназия "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград, които изучават профилирано..

публикувано на 30.09.15 в 11:18

До 6 май в Арт салона на Радио Благоевград гостува изложбата "Пътят" на Иван Чаушев

"Пътят" доведе актьора-художник Иван Чаушев от Хасково в Благоевград. За да представи своите пътешествия, оставили отпечатък в картините му. Най-вече искам чрез своите картини да стопля хората, да им покажа, че и в изоставените села има красота, че много е красива нашата България! - казва Иван Чаушев, който отбелязва своята 80-а годишнина с тази..

публикувано на 19.04.15 в 23:21
Оркестър за народна музика на БНР, диригент Димитър Христов

"Ритъмът на Балканите" събира в Благоевград Оркестъра за народна музика на БНР и гост-солисти от Гърция, Турция, Сърбия и Македония

На 21 април 2015 г., от 19.00 часа, в големия салон на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград е традиционният концерт "Ритъмът на Балканите", който събира на една сцена виртуозните музиканти от Оркестъра за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов и гост-солисти от различни балкански страни. Специалните..

публикувано на 18.04.15 в 20:30