Още четирима спортисти влязоха в програма „Спортни таланти“

Още четирима спортисти влязоха в програма „Спортни таланти“
Снимка: Еврофутбол

Още четирима спортисти влязоха в програмата „Спортни таланти на „Еврофутбол“. Борис Недялков, Боряна Калейн, Гала Чалъкова и Елизабет Кирилова получиха днес символичните чекове със сумата на тяхното финансиране. Те бяха определени след проведено близо едномесечно допитване до публиката в сайта на компанията.

Евгения Раданова - олимпийската вицешампионка в шортрека, бивш министър на младежта и спорта, даде чека със сумата от 3 240 лева на Борис Недялков (каяк), който спечели вота на публиката с 1612 гласа.

Поздравления! Пожелавам на Борис да прославя името на България!, каза тя в качеството си на председател на групата на съветниците, оценила кандидатурите по програма „Спортни таланти".

За мен е огромна радост да бъда за трета година Спортен талант на „Еврофутбол“. Благодаря на всички 1612 човека, гласували за мен, каза щастливият каякар, който бе организирал мощна подкрепа в родния Видин.

Втора в гласуването е  Боряна Калейн (художествена гимнастика), която регистрира 1540 вота. Тя получи чек на стойност 3 824 лева.

Трета се нареди Гала Чалъкова, която е състезателка на 400 и 800 метра по лека атлетика. Тя събра 1515 вота за сумата от 3 122 лева .19-годишната габровка ще си обнови екипировката с нови шпайкове и тренировъчен екип, ще направи лагери на Белмекен и в Трявна и ще закупи възстановяване.

Четвъртата в анкетата за „Спортен талант на публиката“ – Елизабет Кирилова, пък замени избрания в началото на програмата Георги Цонов, с когото организаторите не успяха да се свържат за подписване на договор за финансиране и съответно за старт на програмата. Елизабет (академично гребане) получи сумата от 2 940 лева, след като бе предпочетена от 987 посетители в сайта. Тя ще използва средствата за закупуване на пулсомер, за провеждане на три лагера в Пловдив и за възстановяване.

Много съм развълнувана. С тази подкрепа ще се боря още по-смело, за да постигна заложените резултати!, сподели Елизабет, която е Спортен талант за втора поредна година, заяви Елизабет след награждаването.

Чрез програмата си „Спортни таланти“ ще подкрепи общо 28 индивидуални спортисти на възраст от 14 до 24 години с общо 74 175 лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Красимир Иванов и Николай Михайлов ще присъстват на пресконференцията.

ПФК Левски с нов генерален спонсор

На 18 декември (вторник) ПФК Левски и и букмейкърът efbet официално ще обявят обновените договорни отношения между двете страни и ще представят екипите за настоящия сезон с логото на новия си генерален спонсор, съобщи БГНЕС.  Пресконференцията ще се проведе в гр. София в 11:30 ч. на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ във ВИП залата на сектор..

публикувано на 17.12.18 в 11:19
Радостин Стойчев

Радостин Стойчев иска да се върне в Италия

Българският волейболен специалист Радостин Стойчев се надява отново да започне работа в Италия. Стойчев стана спортен директор Сточня (Шчечин) през лятото, но полският клуб фалира. "Надявам се скоро да се завърна в Италия. Това е най-силното волейболно първенство в света. Да работя в Суперлигата е много стимулиращо, но обмислям и други възможности. Не..

публикувано на 17.12.18 в 11:08
Договорът на Моуриньо не биваше да бъде продължаван, смята Гари Невил.

Бивши капитани на Манчестър Юн разкритикуваха играта на отбора

Гари Невил и Рой Кийн критикуваха представянето на Манчестър Юнайтед след поражението на "червените дяволи" с 1:3 при гостуването срещу Ливърпул в дербито от английската Висша лига.  Двамата бивши капитани на 20-кратните шампиони на Англия смятат, че проблемите на Юнайтед са дълбоко в клуба и не се отнасят само до мениджъра Жозе Моуриньо и до позицията..

публикувано на 17.12.18 в 10:59
Тайбе Юсеин

Тайбе Юсеин в десетката за най-добър спортист на Балканите

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин попадна в десетката на най-добрите в 46-ото издание на анкетата на БТА "Спортист на Балканите" за 2018 година. В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА..

публикувано на 17.12.18 в 10:20
Матей Казийски дебютира с 21 точки.

Казийски дебютира с успех в Италия

Българската волейболна звезда Матей Казийски направи страхотен дебют за новия си отбор Калцедония (Верона) в италианската Суперлига.  Казийски отбеляза 21 точки и беше в основата на домакинската победа на своя нов тим над Топ Волей (Латина) с 3:1 гейма в мач от предпоследния 12-и кръг на първия полусезон, игран тази вечер пред близо 3300 зрители в зала..

публикувано на 16.12.18 в 23:05
Славиша Стоянович остана начело на Левски, смята Красимир Иванов

Без треньорски промени в Левски

Славиша Стоянович остава треньор на Левски и негово освобождаване не е обсъждано. Това заяви за "Канал 3" изпълнителният директор на "сините" Красимир Иванов. Днес се е състояла среща между собственика на клуба Спас Русев, Красимир Иванов и Славиша Стоянович, на която са обсъждани въпросите със зимната селекция на отбора и предстоящата подготовка...

публикувано на 16.12.18 в 23:01
Кирил Десподов

Десподов иска да е футболист №1 на България

Кирил Десподов асистира и за двата гола на Али Соу при победата на ЦСКА София с 2:1 над Ботев (Пловдив) в мача от 20-ия кръг. След успеха в последната среща за годината националът на България обяви, че има желание да бъде трансфериран в чужбина. "Доста тежко беше при тези условия. Поздравявам хората, които изчистиха терена доколкото можеха и..

публикувано на 16.12.18 в 22:50