Децата в Габрово подкрепиха благотворителната инициатива "Българската Коледа"

Снимка: bgkoleda.bg

Децата на Габрово подкрепят благотворителната инициатива "Българската Коледа“. Парите от продажбата на ръчно изрисувани от тях картички ще бъдат преведени по дарителската сметка на кампанията.

573 лева са събрани от продажбата на излезлите изпод детските ръце коледни картички. Инициативата е на художествената галерия в Габрово, която за трета поредна година организира конкурс за изработване на празнични честитки с благотворителна цел. Много от децата отиват в ателието по самоинициатива, отбелязва Нели Недева от галерията:

Минаха деца, които съвсем индивидуално са решили, без родител, без преподавател, сами дойдоха и участваха в отворените ателиета и някои от тях направиха повече от една картичка.

Тази година в конкурса се включиха 500 деца на различни възрасти, като най малките са тригодишни. Симона Обретенова досега не е пропускала участие:

Целият клас се включи в тази инициатива. Пожелавам на децата Весела Коледа и да са живи и здрави.

650 ръчно изрисувани и апликирани коледни картички бяха подредени в изложба, а най-талантливите малки художници получиха награди. Събраните близо 600 лева от продажбата ще бъдат преведени по дарителската сметка на Българската Коледа.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вече 10 години Росен от село Маслиново получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства

13-годишният Росен Радев от хасковското село Маслиново е болен от нефротичен синдром. Заболяването е тежко с много усложнения. Така момчето живее 11 години. Вече 10 години Росен получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства. Разказ на кореспондента на БНР в Хасково Дора Атанасова можете да чуете от звуковия файл:

публикувано на 13.12.18 в 12:13

Два апарата за Детското интензивно отделение в "Пирогов" са получени чрез "Българската Коледа"

Два апарата за Детското интензивно отделение в болница "Пирогов" са получени чрез инициативата "Българската Коледа" за 2018 година, каза пред "Хоризонт" доц. Румяна Анднова, началник на клиниката. Според доц. Андонова човешкото състрадание е най-нужно на нашето общество. Единият позволява на медиците да добият информация за кръвните газове на детето по..

публикувано на 13.12.18 в 11:27
Мартин Наков и семейството му

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец. Момченцето е на три години и половина и страда от детска церебрална парализа. Със средствата от благотворителната инициатива се финансират процедури за рехабилитация, без които Мартин не може да се движи и да пази равновесие. Историята му..

публикувано на 13.12.18 в 11:08

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави, защото съдбата им е отредила да се родят преждевременно със страшната за всеки родител диагноза Детска церебрална парализа. Теодора и Стилян са близнаци на 14-години. Посещават училище и специализиран дневен център. До тях денонощно е майки им Биляна Новакова. Стоян Радев разговаря с..

публикувано на 13.12.18 в 11:07

"Българската Коледа" помага да млад спортист да се възстанови след инцидент

Детска игра с огнестрелно оръжие обръща един млад живот. Спортистът Стоян Иванов от Сливен  е прострелян от свой съученик с малокалибрена пушка в белия дроб, на два пръста от сърцето. Куршумът засяга нервите на лявата ръка на момчето и в началото тя е почти неподвижна. Започват многобройни операции за раздвижване и рехабилитация. т „Българската..

публикувано на 12.12.18 в 11:20
Президентът Румен Радев се срещна с деца, подпомогнати от

Президентът се срещна с деца, подпомогнати от "Българската Коледа"

"Най-красивото нещо в Коледата, това са вашите детски усмивки. Те ни показват, че трябва да бъдем добри". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към децата, подпомогнати от инициативата "Българската Коледа". В продължение на няколко часа децата изработваха коледна украса, писаха писма до Дядо Коледа и украсяваха коледни сладки заедно с..

публикувано на 07.12.18 в 13:21

Малки пациенти в болницата в Стара Загора се лекуват с нова апаратура от "Българската Коледа"

Високотехнологична апаратура за над половин милион лева е получила Университетската болница в Стара Загора благодарение на ,,Българската Коледа. Съвременната техника за диагностика на бебета и деца щади максимално най-малките пациенти. Това е поредното дарение за Старозагорската болница от благотворителната инициатива. Приключилата кампания..

публикувано на 04.12.18 в 16:10