Президентът се срещна с деца, подпомогнати от "Българската Коледа"

Президентът Румен Радев се срещна с деца, подпомогнати от "Българската Коледа"
Снимка: БГНЕС

"Най-красивото нещо в Коледата, това са вашите детски усмивки. Те ни показват, че трябва да бъдем добри". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към децата, подпомогнати от инициативата "Българската Коледа". В продължение на няколко часа децата изработваха коледна украса, писаха писма до Дядо Коледа и украсяваха коледни сладки заедно с професионални готвачи.

"Най-хубавото на Коледата е това, че ни събира заедно", каза още президентът.

Ралица Енева е майка на три момчета. Най-малкото - Радо, е на осем. Страда от спинална мускулна атрофия: "Генетичен убиец номер едно за малки деца в света, но ще навърши осем годинки и оборваме отвясякъде прогнозите и това, което се очакваше да се случи с нас. За Коледа желая здраве на всички деца по света. Много любов и ние като общество да се обичаме, да се подкрепяме".

Това пожелава на децата и Радо: "Да са живи и здрави, да са радостни".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Вече 10 години Росен от село Маслиново получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства

13-годишният Росен Радев от хасковското село Маслиново е болен от нефротичен синдром. Заболяването е тежко с много усложнения. Така момчето живее 11 години. Вече 10 години Росен получава от "Българската Коледа" жизнено важни лекарства. Разказ на кореспондента на БНР в Хасково Дора Атанасова можете да чуете от звуковия файл:

публикувано на 13.12.18 в 12:13

Два апарата за Детското интензивно отделение в "Пирогов" са получени чрез "Българската Коледа"

Два апарата за Детското интензивно отделение в болница "Пирогов" са получени чрез инициативата "Българската Коледа" за 2018 година, каза пред "Хоризонт" доц. Румяна Анднова, началник на клиниката. Според доц. Андонова човешкото състрадание е най-нужно на нашето общество. Единият позволява на медиците да добият информация за кръвните газове на детето по..

публикувано на 13.12.18 в 11:27
Мартин Наков и семейството му

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец

За втора поредна година "Българската Коледа" подпомага Мартин Наков от козлодуйското село Хърлец. Момченцето е на три години и половина и страда от детска церебрална парализа. Със средствата от благотворителната инициатива се финансират процедури за рехабилитация, без които Мартин не може да се движи и да пази равновесие. Историята му..

публикувано на 13.12.18 в 11:08

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави

Две деца от Сливен посрещат Коледа с желание да бъдат по-здрави, защото съдбата им е отредила да се родят преждевременно със страшната за всеки родител диагноза Детска церебрална парализа. Теодора и Стилян са близнаци на 14-години. Посещават училище и специализиран дневен център. До тях денонощно е майки им Биляна Новакова. Стоян Радев разговаря с..

публикувано на 13.12.18 в 11:07

"Българската Коледа" помага да млад спортист да се възстанови след инцидент

Детска игра с огнестрелно оръжие обръща един млад живот. Спортистът Стоян Иванов от Сливен  е прострелян от свой съученик с малокалибрена пушка в белия дроб, на два пръста от сърцето. Куршумът засяга нервите на лявата ръка на момчето и в началото тя е почти неподвижна. Започват многобройни операции за раздвижване и рехабилитация. т „Българската..

публикувано на 12.12.18 в 11:20

Малки пациенти в болницата в Стара Загора се лекуват с нова апаратура от "Българската Коледа"

Високотехнологична апаратура за над половин милион лева е получила Университетската болница в Стара Загора благодарение на ,,Българската Коледа. Съвременната техника за диагностика на бебета и деца щади максимално най-малките пациенти. Това е поредното дарение за Старозагорската болница от благотворителната инициатива. Приключилата кампания..

публикувано на 04.12.18 в 16:10

УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен получи апарат от Българската Коледа

Клиниката по неоантология в Университетската болница „Д-р Георги Странски” в град Плевен получи поредното дарение от Българската Коледа. Специалистите вече разполагат с апарат за контролирана церебрална хипотермия, който е от изключителна важност за най-тежките случаи, казва доц. Виктория Атанасова, началник на Клиниката, специалист по..

публикувано на 03.12.18 в 14:48