Бургас почете героите на Съединението

  Политици,общински съветници,представители на общинската и областна администрации, Съюза на ветераните и десетки граждани  положиха венци и цветя пред паметника на 24 -ти Черноморски полк пред Военния клуб по повод  Съединението на България. С заупокойна молитва бе почетена и паметта на загиналите в Сръбско –българската война.Тържествата започнаха пред Общината с издигане на националния  флаг и знамената на Бургас и Европейския съюз.

  Съединението е светъл пример, каза областният управител на Бургас Вълчо Чолаков:

"Честит празник на всички българи, нека да бъдем единни и задружни,когато става въпрос за национален интерес"

 Нуждаем се от ново Съединение, подчерта  бургаският депутат  от БСП Атанас Зафиров:

 131 години след това събитие е факт ,че днес тук всички сме събрани, от различни политически сили, от различни прослойки на българското общество. Това показва, че Съединението е празник, който всеки един българин носи в сърцето си.

 В церемонията участваха части от Военноморски гарнизон-Бургас, сухопътни и военно-въздушни войски и  Бургаски духов оркестър.Тържествата в Бургас завършиха с концерт на ФА"Странджа" на площад "Атанас Сиреков"

Чуйте звуковия файл





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Сградата, в която е функционирала нарколабораторията

Полицията в Сливен разби нарколаборатория

Лаборатория за отглеждане на канабис бе разбита от полицията в центъра на Сливен. Иззети са 556 стръка канабис, 100 грама суха листна маса  и са арестувани двама мъже. Те не са криминално проявени. Районната прокуратура им наложи 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сред арестуваните е и непълнолетно момиче. Помещението, в..

публикувано на 14.02.19 в 07:29

Център „Алеф” поставя началото на музейна сбирка за историята на еврейската общност

Да бъде своеобразен пазител на паметта е една от каузите на Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф” в Бургас. След като създаде документалния филм за бургаските евреи „Да помним”, сдружението се насочи към идеята да създаде минимузей за историята на еврейската общност в България. За това как евреите са живели в мир и..

публикувано на 13.12.18 в 14:59

Актрисата Димитрина Тенева чества 70-годишен юбилей

Една от емблемите на бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“, актрисата Димитрина Тенева, отбелязва своя 70-годишен юбилей с бенефисен спектакъл. Събитието ще се състои днес от 19 ч., когато зрителите ще могат да я видят в спектакъла “Лес” от А.Н. Островски, дело на режисьора Богдан Петканин. Сред най-запомнящите  роли на..

обновено на 13.12.18 в 10:28

АПИ започна ремонт на път, а след това го обяви за неприоритетен

 В  края на ноември 2017 година Агенция пътна инфраструктура  предостави средства за дългоочаквания ремонт на третокласния път „Поляна-Стефан Караджово-Кошудере". Той  стартира в отсечката разклон Камен връх до село Стефан Караджово, като се очакваше ремонтните дейности да приключат до края на годината, а крайният  срок за окончателно приключване на..

публикувано на 11.12.18 в 08:44

Повече от петдесет представления ще изиграят само за седмица бургаските кукленици

Бургаският куклен театър започва от днес своя предколеден маратон. Актьорският състав е разделен на четири екипа, които представят различни спектакли. С тях те ще гостуват по училища и детски градини, обясни директорът на културната институция Христина Арсенова. Общото между тези спектакли е, че във всички тях се говори за..

публикувано на 10.12.18 в 11:24

"Бяла Коледа" на Стефан Диомов тази вечер в Бургас

Днес и утре публиката ще се наслади на два поредни концерта на Стефан Диомов в бургаската Опера, наречени "Бяла Коледа". Събитието е посветено на 50 години от създаване на група "Тоника", създадена през 1968 г. като самодеен състав. Затова главни герои в него ще са "Тоника СВ", Ваня Костова, наред с "Петте сезона", "Фортисимо" и др. В програмата са..

обновено на 10.12.18 в 08:15

Вълшебният Никулден на Бургас (видео)

Хиляди бургазлии и гости на града се включиха и тази година в празненствата по случай Никулден в Бургас. Никулденско градче, рибни курбани и печена риба – дар от Община Бургас, концерти… Всичко това бе част от празника, който и тази година омагьоса бургазлии и гостите на морския град. Кулминацията им беше, както всяка година,..

публикувано на 08.12.18 в 13:17