Велоалея свързва Царево с Лозенец

Община Царево подписа договора за  финансиране на проект „Пътища към наследството“ по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ – ИПП ТГС България – Турция. По него  ще бъде изградена продължение на  крайбрежната алея в кв. Василико,..

публикувано на 29.09.20 в 17:43
Д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ /вляво/ и кметът на Руен Исмаил Осман след кризисния щаб

В Зайчар са притеснени, затягат се мерките

Затягат мерките срещу COVID-19 в руенското село Зайчар след като стана ясно, че 25 от заразените в шивашки цех в Айтос работнички са оттам.  Кметът Исмаил Осман, който присъства на заседанието на областния кризисен щаб, заяви: "Хората са..

публикувано на 29.09.20 в 16:35

6 депутати напускат БСП, сред тях и бургаският Димитър Стоянов

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група на партията, съобщиха самите те на брифинг. Това са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Лало Кирилов, Георги Андреев, Димитър Стоянов и Николай Иванов. Така в парламентарната група на левицата остават..

публикувано на 29.09.20 в 16:22

Куп медали и грамоти за възпитаниците на „Любен Каравелов“-Несебър

Учениците от начален етап на обучение в СУ „Любен Каравелов“ – Несебър се включиха масово в  организираните Сдружението на българските начални учители състезания.  Те провериха своите знания в следните направления: „ Аз и знанието“, „Аз..

публикувано на 29.09.20 в 15:32

Петокласници от ОУ „Ал. Г. Коджакафалията“ отново са "Посланици на здравето"

Петокласниците от ОУ „Александър Г. Коджакафалията“ за втора поредна година участват в национален конкурс „Посланици на здравето“. Възпитаниците на училището са мотивирани от миналогодишния си успех (две специални награди на МОН и на..

публикувано на 29.09.20 в 15:31
Снимката е илюстративна.

Приеха доклада на Община Бургас за изпълнението на бюджета за миналата година

Общинските съветници приеха доклада на Община Бургас за изпълнението на бюджета за миналата година. Според Христо Панайотов от БСП има много неосъществени разходи, които са били заложени в първоначалния проект на бюджета.   „Приходи в плана..

публикувано на 29.09.20 в 14:52

Над 150 участници се включиха в кроса под надслов "Живей активно" в Бургас

Над 150 участници се включиха в кроса под надслов "Живей активно", който е част от събитията посветени на Седмицата на мобилността. Масовото бягане се проведе в Приморски парк, а неговата цел е да популяризира алтернативните начини на придвижване,..

публикувано на 29.09.20 в 14:39
Рекорден брой на заразени с коронавирус има  в бургаска област

"Булевард Демокрация" на 29-ти септември

Очаквайте в" Булевард Демокрация" на 29 –ти септември : Общината ще  прехвърли безвъзмездно  акциите си във футболния Нефтохимик.Решението е на общинския съвет, който заседава днес. И още един акцент оттам. Общинските съветници приеха доклада на..

публикувано на 29.09.20 в 14:34
Снимката е илюстративна

Карантина в две паралелки в ямболската Природоматематематическа гимназия

Две паралелки от ямболската Природаматематическа гимназия "Атанас Радев"от днес са поставени под карантина, заради ученици, дали положителни проби за Коронавирус. С тях общият брой на децата, които се обучават дистанционно в Ямбол стават над 100...

публикувано на 29.09.20 в 12:54

Придобиването на немска диплома дава нови перспективи пред учениците на гимназия "Захарий Стоянов" в Сливен

В Актовата зала на РУО - Сливен днес официално беше подписан Договор за придобиване на статут на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ на ДСД - гимназия - изпитен център за Немска езикова диплома Второ ниво В2/С1 (DSD II – Niveau B2/C1). След няколкогодишен..

публикувано на 29.09.20 в 12:41