Започва ремонт на пътя за Каблешково–кв. „Черно море“–кв. „Рудник“

Община Бургас съобщава, че започва основен ремонт на път BGS 1039 /път III-906 за гр. Каблешково – кв. „Черно море“ – кв. „Рудник“, в участъка от ж.п. прелеза до ул. „Морава“ в кв. „Черно море“. За целта се въвежда променена временна организация на..

публикувано на 19.03.24 в 14:04

Млади ветроходци от Поморие представиха страната ни в Турция

11 български състезатели се включиха в международната регата  International Bodrum Optimist Regatta , която се проведе от 13 до 17 март в Бодрум, Турция, съобщават от община Поморие.  Сред родните представители бяха и  деца от   Общински младежки..

публикувано на 19.03.24 в 14:01

ГЕРБ: Преговорите приключиха, Габриел ще е при президента в 16 часа

Преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ приключиха, съобщиха официално от ГЕРБ без да уточняват какви са резултатите. Кандидатът на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев в 16.00 часа днес. Заедно с нея ще бъде и..

публикувано на 19.03.24 в 13:52

Министърът на околната среда е одобрил Насоки за опазване на дюните

Министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов е одобрил снощи Насоки за правомощията на контролните органи, свързани с опазване на дюните по Черноморието и в националните паркове. Административнонаказателната дейност на отделните контролни..

публикувано на 19.03.24 в 13:43

Хор „Милка Стоева“ с празнична програма за 100–годишнината на Георги Баев в НХА

Емблематични изпълнения на произведенията „Кавал свири” - Петър Льондев, „Трендафилче”-Николай Кауфман, „Дъмбата” - Георги Петков, ще представят възпитаниците на Детски хор „Милка Стоева“ при Младежки културен център - Бургас. Те ще бъдат част от..

публикувано на 19.03.24 в 13:21

Млад шофьор е с опасност за живота след катастрофа в Сливен

19-годишен младеж е с опасност за живота, след катастрофа тази нощ в Сливен.  Момчето е прието в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен с тежки травми на глава, гръден кош и гръбнак. Настанен е в отделението по реанимация. Полицията е получила сигнал за..

публикувано на 19.03.24 в 12:55

Неофициално: Провал на преговорите, отиваме на избори

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са постигнали съгласие по време на удължения срок на преговорите за съставяне на правителство, мандатът ще бъде върнат с празна папка, и България отива на избори. Това съобщиха неофициално високопоставени източници от двете партийни..

публикувано на 19.03.24 в 12:38
ТД на НАП в Бургас, архив

НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък

Срокът за ползване на 5 % отстъпка за ранно онлайн деклариране и плащане на дължимите данъци е до 1 април, напомня НАП - Бургас.  7100 жители на Бургас и областта подадоха предварително попълнени декларации за облагане на доходите на физически лица..

публикувано на 19.03.24 в 12:29

Митрополит Григорий е временен наместник на Светия Синод

Врачанският митрополит Григорий единодушно беше избран за временен наместник на Светия Синод. Това съобщи говорителят на Синода митрополит Киприан. Според Устава на Българската православна църква наместник-председателят организира избора на нов патриарх..

публикувано на 19.03.24 в 12:11
Архив

Избраха Мильо Милев за временен кмет на село Факия

Мильо Милев е новият временно изпълняващ длъжността кмет на село Факия, решиха на извънредна сесия общинските съветници в Средец. Милев поема управлението на селото, след като Върховният административен съд касира изборите за кмет там. На втори..

обновено на 19.03.24 в 12:11