Детският хор на БНР оглася Европейския парламент

Снимка: Булфото
Детският радиохор ще отправи Коледен поздрав към депутатите в Европейския парламент тази вечер. Домакин на събитието е българският евродепутат Момчил Неков.
Концертът е част от десетдневното турне в Белгия, по покана на генералния секретар на Федерацията на европейските хорове към Европейския съюз Жан-Пиер ван Авермаат. Талантливите български певци са избрани като посланици на българската култура и като ярки представители на постиженията на хоровото изпълнителско изкуство и нашата композиторска школа.
С разнообразния репертоар, който сме подбрали, ще направим музикална обиколка на света, показвайки различните коледни традиции, обясни диригентът Венеция Караманова.

Ще бъдат представени творби на Моцарт, Христо Недялков - основател на хора, Добри Христов, Георги Попов, Петър Бояджиев, Стефан Рибаров, както и световни коледни евъргрийни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Венеция Караманова: Представихме се с огромно вълнение в Европейския парламент

Детският радиохор отправи Коледен поздрав към депутатите в Европейския парламент. Домакин на събитието бе българският евродепутат Момчил Неков. С огромно вълнение направихме нашето представяне и нашия поздрав пред аудиторията в Европейския..

обновено на 08.12.16 в 14:24
Още от категорията
Джейкъб Колиър в свои води...

Детето-чудо Джейкъб Колиър вече не е дете

Третият декемврийски Слънчев джаз+ започва с новия опус на детето-чудо, както нарекохме Джейкъб Колиър при първото му представяне през май 2015-а. Три години и две Грами та по-късно младият талант е отново композитор, мултиинструменталист, певец и..

публикувано на 16.12.18 в 07:15

"Кварто квартет" и Бетовен - музикалната комбинация на тази неделя

Последният ден от тази седмица е рожденият ден на големия немски композитор Лудвиг ван Бетовен. За пета поредна година "Кварто квартет" отбелязват този ден подобващо - с концерт! В сутрешното ни "Радиокафе" гостуваха двама от постоянните членове на..

публикувано на 14.12.18 в 16:08
Борислава Танева

100 години Бърнстейн и 90 години Александър Танев отбелязва с концерт Софийската филхармония

Тази вечер, в четвъртък (някогашната традиционната концертна вечер за Софийската филхармония) ще се състои един специален в много отношения концерт. Две годишнини се отбелязват в една вечер - 100 години от рождението на големия американски композитор..

публикувано на 13.12.18 в 11:58

Ивайло Василев с Първа награда от Международния конкурс "Щелкунчик" в Москва

Продължава приказката на 11-годишния изключително талантлив пианист Ивайло Василев, за когото ви разказахме само преди два дни в сутрешното ни Радиокафе . Той не само достигна до финала на ХIХ издание на Международния конкурс за млади инструменталисти (до..

публикувано на 12.12.18 в 11:22
Армел Дюпа в Първо студио на БНР

Армел Дюпа и Ибраим Маалуф - от концерти, плюс нова продукция на Де-Фаз и Бирели Лагрен

Слънчев джаз+ на 9 декември започва на концертна вълна. Импровизациите на Армел Дюпа в Първо студио на БНР и част от разговора ни с него, когато обръщаме внимание на един от първите ни кръстници - Мишел Петручани. Продължението е с многохилядния концерт..

публикувано на 09.12.18 в 07:20

Тромпетистът Паоло Фрезу с два нови албума

Първият декемврийски Слънчев джаз+ води на разходка из времето и пространството. Един от "кръстниците" ни - тромпетистът Паоло Фрезу, почти едновременно издаде два албума - в трио около музиката на Чет Бейкър и с вокалния ансамбъл "А Филета" върху..

публикувано на 02.12.18 в 07:25

Полша спечели Конкурса за детска песен на "Евровизия" 2018

Снощи в зала "Минск Арена" в столицата на Беларус се проведе 16-ото издание на Детския песенен конкурс на Евровизия. В препълнената 15-хилядна зала домакините бяха подготвили бляскаво шоу, което с всяка изминала година показва все по-високо ниво. Участваха..

публикувано на 26.11.18 в 13:38