Христо Иванов с нова партия

| обновено на 21.12.16 в 17:11
Снимка: БГНЕС


Бившият правосъден министър Христо Иванов представи учредителната декларация на партия "Движение Да, България", с което започва процесът за учредяване на партията.

През януари ще се проведе общо учредително събрание, а целта е партията да се яви на предсрочните парламентарни избори: 

По никакъв начин няма да убеждаваме никого, че не сме партия на една или друга активна гражданска група, напротив, надяваме се да стъпим на енергията на всички тези граждански общности, които в последните няколко години промениха и променят политическия пейзаж. Тази партия е партия на осъзнаването в тези граждански среди, включително "Протестна мрежа", но не само.

За предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ икономистът Кирил Петков – член на Инициативния комитет за учредяването на партиятазаяви, че във всички икономически теории е заложено, преди да се правят реформи в образование, икономика, здравеопазване и т.н., най-важно е да се създаде работеща съдебна система и намаляване на корупцията.

Виждайки вече, че толкова години България не си изпълнява потенциала - не ставаме по-богата страна, нямаме голям напредък в редица сектори, в които би трябвало вече да сме напреднали много - и като видях човек като Христо Иванов, на когото аз лично имам голямо доверие, който показа, че за него властта не е самоцел, а когато реформата не се случи в модела, в който би трябвало да се случи,  той се оттегли, реших, че за първи път в съм готов да подам ръка с моите знания по икономика и да се опитаме заедно да променим тази среда, да започнем от борбата с корупцията, с икономически методи също, да се направи стратегия, където тези кражби да станат по видими, а и с една голяма надежда, че потенциала на България като страна в ЕС

Потенциалът на България е “икономиката ѝ да бъде двойна на това, което имаме в момента“, категоричен е Петков, който е възпитаник на Харвард. Биографиите на основателите на партията гарантират, че не властта, а промяната е техен приоритет, категоричен е той.

Мисля, че всеки от нас може да си изкарва доходите по много по-успешен и чист начин, отколкото да се забърква в някакви политически схеми. Всеки от нас има алтернатива, собственият му живот да не бъде в този политически живот, но, за съжаление, осъзнахме през всичките тези години, че стоейки отвън и бидейки много недоволни какво се случва със страната ни е недостатъчно. Аз в момента изнасям продукти за целия свят  - за Щатите, за Япония, за Англия, които се правят в България.  Дори успешните бизнес модели променят живота  - даваме работна ръка на някакви хора, но по никакъв начин не правим системна промяна.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов - член на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС) в оставка. 11.15 ч. - Интервю със Сергей..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според обвинението мъжът е държал на външен харддиск и в два преносими компютъра общо 8344 снимки и видеоклипове с..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от 10% на 25%, визирайки "значителен прогрес" по време на проведените през миналата седмица търговски..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на общата европейска валута са поставени още с Римския договор. По-късно в договора от Маастрихт..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят, че при купуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват отстъпки от 10 % до 30 % от..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият офис ще заработи във Велико Търново. В центровете животновъдите ще получават помощ при попълване..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, пред входа на прочутия театър в центъра на Париж мигранти от Африка играят друг..

обновено на 17.12.18 в 09:24