Атанас Урджанов: Месото и месните продукти ще поскъпнат с над 10 процента

Снимка: архив
Повишението на цената на природния газ с 30 процента (от 1 април) е направо смъртна присъда за българската месопреработвателна индустрия. Това означава на практика да закрием предприятия, да има хиляди нови безработни, заяви пред Радио София председателят на Асоциацията на месопреработвателите Анатас Урджанов. Той посочи, че цената на природния газ е ключов фактор за крайната цена на месните продукти, тъй като повечето производители ползват котли за варене на колбасите, които работят с природен газ.

Урджанов предвижда и фалити на фирми, тъй като, по думите му,  покупателната способност на потребителите ще падне.

Председателят на Асоциацията на месопреработвателите не се ангажира с конкретен процент на повишението на цените на месото и месните продукти, но по думите му той ще е поне от двуцифрено число.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бойко Синапов: Поскъпването на газа ще повиши цената на месото

Животновъдите отново ще излязат на протест в столицата утре, обяви пред Радио София председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов. Той се извини на столичани за блокадите, до които се стигна при протеста им през..

публикувано на 30.03.17 в 18:49
Още от категорията

Паметникът на Незнайния войн - символ на честта, родолюбието и саможертвата

Успоредно с празника за независимостта на България, Паметникът на Незнайния войн навършва 36 години от създаването му. Историята около неговото издигане е изпълнена с най-различни перипетии. Визията му търпи няколко промени, но символиката, която носи,..

обновено на 10.01.19 в 14:52
Иван Бърнев

Иван Бърнев: Учили сме се в движение на актьорско майсторство в киното

Гост в предаването "Кой кой е" по Радио София бе един човек, преживял десетки съдби благодарение на своята кариера. А това е така, защото той е актьор. Името му е Иван Бърнев. Роден е през 1973 година в Добрич, но детството му преминава във Варна...

публикувано на 17.12.18 в 11:38

Александър е на 12. Не може да говори, но не спира да опитва

Александър Василев от Перник e eдно изключително лъчезарно момче, на 12 години, на което „Българската Коледа“ помага вече три години. С дарените средства Александър провежда терапия, която му помага, за да подобри социалните, емоционалните и..

публикувано на 14.12.18 в 18:01

Първата песен на български на Jeremy? е с Кирил Маричков и носи социални послания

В предиобеда днес с удоволствие се срещаме с група Jeremy? , а поводът удвоява удоволствието. Ташо, Ерсин и… Гергана са в студиото на Радио София, за да поговорим за изненадата у мнозина меломани - първата песен на български. И докато още..

публикувано на 14.12.18 в 12:13

Накъде в София

КОНЦЕРТ В Националния дворец на културата, в Зала 1, от 19.00 ч. ще започне симфоничния концерт "Виртуозите" от програмата на 32-ия Новогодишен музикален фестивал. С участието на контрабасиста Рик Стотийн, който ще свири за първи път в България...

публикувано на 14.12.18 в 09:30

Дагмар Гайслер: В книгите децата могат да се скрият на най-хубавото тайно място

Поредната среща от VІ Литературен фестивал, на който гостува Радиоприемница , е с детската писателка Дагмар Гайслер . Тя е родена в Зиген, Германия. Следва графичен дизайн във Висбаден и още по това време започва да работи като илюстратор. Досега са..

публикувано на 13.12.18 в 17:20

Дигитална система в "Шейново" помага за деликатно измерване на CO₂ при рискови бебета

В Неонатологичното отделение към Втора АГ болница „Шейново“, ръководено от д-р Донка Узунова получават апаратура от Българската Коледа няколко години. В предишно издание на инициативата тук е доставен ехограф – за достъпен и безвреден метод на..

публикувано на 13.12.18 в 16:02