Бабикян за НДК: Разбра се само, че Върховният управляващ е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Голяма част от разговора за НДК стана ясен в социалните мрежи, а не във официалните съобщения на властта. Това коментира за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" пиар експертът Арман Бабикян, който изтъкна, че и Лиляна Павлова, и Мирослав Боршош са благодарили на премиера Борисов след срещата.

Ако трябва да се върнем към комичния елемент, единият от двамата най-видни пиари на властта – Никола Николов, говореше онзи ден за наглост по отношение на изказването на Мирослав Боршош, а вчера другият – Севдалина Арнаудова, пък обясняваше как всичко е приключило с мир, любов и разбирателство. Наистина, доста нерадостна съдба е да обслужваш подобна власт, която през 24 часа има различни становища, но това пък на Борисов не му е за първи път.

Експертът изтъкна, че разногласието между Павлова и Боршош за визията им за разходване на публичен ресурс е трудно обяснимо:

Трагично, ако не беше комично, защото въпросът за управлението на публичния ресурс, не е на лични разбирания или на представи за света, нито пък е въпрос на творчество и по отношение към изкуството на финансите, тъй като има ясни правила за управлението на публичния ресурс и двамата задължително говорят за прозрачност, но така или иначе, официалното съобщение на министър-председателя през думите на неговия говорител прилича на нещо като "развод по взаимно съгласие заради несходство в характерите", като под "характерите" можем да сменим думата с "представи за управление на публичния ресурс".

Някой разбра ли какво става с управлението на публичните финанси? Не! Единственото, което се разбра, е, че Върховният управляващ страната е разпоредил Тошо и Пешо да не се карат.

Решението за смяна на принципала на НДК ще бъде приведено в действие днес след решение на МС, тъй като това е органът, който трябва да направи промяната в борда, за да бъде възстановен изпълнителният директор, обясни Бабикян.

Интервюто на Веселина Миланова с Арман Бабикян можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

НДК минава под ръководството на Министерството на културата

Министерството на културата ще упражнява правата на държавата в Националния дворец на културата – основната сграда за европредседателството, което страната ни поема догодина. В момента дружеството е под шапката на министъра за Българското председателство на..

обновено на 28.06.17 в 08:16

Борисов връща Мирослав Боршош като шеф на НДК

След среща при премиера Бойко Борисов , Мирослав Боршош ще бъде върнат на поста изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК. Снощи министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова го уволни, заради системно неизпълнение на..

публикувано на 27.06.17 в 16:53

Уволниха директора на НДК

Директорът на Националния дворец на културата Мирослав Боршош е освободен от длъжност от министъра за българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова, съобщиха от кабинета ѝ. Променен е и съставът на Съвета на директорите на НДК...

обновено на 26.06.17 в 20:18
Още от категорията
Водещата на „Неделя 150“ Диана Янкулова

Гледайте и слушайте „Неделя 150“

Гледайте и слушайте „Неделя 150“ с водещ Диана Янкулова във Фейсбук страницата на БНР и във Фейсбук страницата на „Хоризонт“ . 10.00 ч. - Интервю с проф. Стефка Стоева - председател на ЦИК. 10.30 ч. - Интервю с Валентин Михов..

обновено на 20.10.19 в 12:23

Мъж от Килифарево на съд заради разпространение на порно с деца

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж от град Килифарево за държане и разпространение на порнографски материали с участие на деца. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години. Според..

публикувано на 09.04.19 в 17:19

Ръст на китайските акции след решение на Тръмп да отложи крайния срок за сделка с Пекин

Китайските борсови индекси нараснаха с над 5% по време на търговията в понеделник, следвайки решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да отложи крайния срок 1-ви март за повишаване на митата върху вноса на стоки от Китай за 200 млрд. долара от..

публикувано на 25.02.19 в 10:07

Еврото стана на 20 години

Еврото става на 20 години. Единната европейска валута започва да замества европейската валутна единица екю точно преди две десетилетия, но влиза в обращение през 2002 г. Подготовката на монетите и банкнотите започва много по-рано, а основите на..

публикувано на 01.01.19 в 06:45

БДЖ осигурява допълнително 15 400 места във влаковете по основните направления

От 21-ви декември до 2-ри януари включително „БДЖ-Пътнически превози” осигурява 15 400 допълнителни места за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Добавят се допълнителни вагони във влаковете по основните направления в страната. От БДЖ напомнят,..

публикувано на 20.12.18 в 16:50

Безплатни експертни услуги за овцевъди и козевъди в 13 области

Овцевъдите и козевъдите от 13 области в страната от началото на идната година ще може да ползват безплатни административни, експертни и счетоводни услуги в административни офиси, които създава Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Първият..

публикувано на 20.12.18 в 14:16

Между 200 и 300 мигранти се опитаха да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез"

Между 200 и 300 мигранти, искащи убежище във Франция, са опитали снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди франсез", за да окажат натиск за регулиране на ситуацията им. Докато на сцената на "Комеди Франсез" върви пиесата "Лукреция Борджия" от..

обновено на 17.12.18 в 09:24