Карла Бруни- Саркози записа кавър албума „French Touch“

Карла Бруни е едно от най- известните имена и лица в света, световноизвестен модел, знаменитост, а също така и съпругата на бившия френски президент Никола Саркози. Факт е обаче, че бившият супермодел е попзвезда във Франция от над 20 години, популярна и като изпълнител, и като автор. Но с новия си албум, издаден на 6-и октомври със заглавието „French Touch“- „Френско докосване“, Карла Бруни поднася нещо много по-различно. Тя изпълнява кавъри на любими нейни английски песни. Със своя леко дрезгав, нежен контраалт слага отпечатък върху световни хитове като „The Winner Takes It  All“ или „Love Letters“. Силно впечатление прави, че точно в тези песни, които притежават огромен емоционален потенциал, почти с хирургическа точност е изрязана емоцията. За това принос имат аранжиментите на Дейвид Фостър, направени изтънчено и елегантно.

Точно Дейвид Фостър е инициаторът за албума „French Touch“ на Карла Бруни, той е и продуцент на албума. В записите участва обичайна група на Карла Бруни, в която от години са китаристът Дийн Паркс, барабанистът Джим Келтнер и  Мики Рафаел, който свири на хармоника и в прекрасната версия на песента „"Crazy". Това е и единственият дует на Карла Бруни, записан за албума „French Touch“, и то не с кого да е, а със самия Уили Нелсън. И още един оригинален кавър прави Карла Бруни - на песента „Moon River“, в оригинал изпълнена от Анди Уилямс. Ето какво си спомня за песента „Moon River“ Карла Бруни: За първи път я чух във филма „Закуска в Тифани“. Бях силно изненадана от красотата на Одри Хепбърн, тя беше толкова очарователна, че напълно се влюбих в нея и в песента, както повечето хора. Започнах да свиря тази песен, която е шедьовър, перфектна е, така че не можех да се съпротивлявам и направих кавър.

По свой неподражаем начин италианката, която от дете живее във Франция, изпълнява до болка познати стандарти като „Moon River“ или„Stand By Your Man“, които стоят до доста неочакван избор като „Enjoy the Silence“ на Depeche Mode или „Highway to Hell“ на AC/DC, докато изборът на песента  „Miss You“ е логичен, защото Карла Бруни е приятелка на Мик Джагър. Малко хора могат да изглеждат толкова изтънчени и типично по френски както родената в Торино Карла Бруни. Тя расте в семейство на музиканти, майка й е пианистка, а съпругът й е композиторът Алберто Бруни Тедески. Бившата първа дама на Франция Карла Бруни- Саркози се потапя в света на любимите си песни, като ги изпълнява сякаш с леко намигване в петия си студиен албум „French Touch“. Тя изпълнява популярни стандарти, ню уейв и рок класики, попхитове сякаш пее шансон. Личи си, че и Карла Бруни, и продуцентът Дейвид Фостър са се забавлявали, правейки албума French Touch“ и той наистина изглежда и звучи доста по-различно, въпреки че материалът е до болка познат и в някои случаи дори доста поизносен. По повод изборa на песните французойката коментира: Повечето от песните изпълнявах, свирейки на моята китара като тийнейджър, така че това по някакъв начин са моите спомени. Харесват ми като парфюм, връщат ме в моите млади години, когато все още не пишех моя собствена музика и мечтаех да стана автор на песни, тогава свирех отново и отново песните на други хора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Петко Бонев: Има доказани начини Камерна опера Благоевград да работи успешно

Месец декември започна с „изтичане на информация“ в социалните медии за предстоящо закриване на Камерната опера в Благоевград. „Много моля хората, които непрекъснато пускат слухове и използват социалните мрежи като вид медия, да не създават изкуствено напрежение, където го няма. Няма да бъде закрита камерната опера, но трябва по някакъв начин да се..

обновено на 24.12.18 в 17:27
Мариус Донкин (л), Диана Янкулова и Явор Стаматов (д)

Мариус Донкин: За единението трябва да намерим себе си в общността

Народният театър навлиза в своя 130-и сезон с много амбициозна програма на всичките си сцени.  За предаването „Неделя 150“ по „ Хоризонт“ ръководителят на институцията Мариус Донкин каза: "Мисля си, че не само този сезон ще бъде български, но този наистина е такъв с „Опит за летене“ на Радичков, а и следващата седмица предстоят две премиери..

публикувано на 16.12.18 в 14:01

Предстои тайно поетическо четене в рамките на Литературния фестивал

Тайно поетическо четене ще се проведе в неделя в рамките на Софийския международен литературен фестивал. Мястото и имената на поетите и музикантите, които ще се включат в четенето, са тайна. В предаването „Преди всички“ програмният директор на Фестивала Тодора Радева посочи, че който иска да се включи, трябва да се регистрира в страницата на..

публикувано на 14.12.18 в 10:14

Баладите на Шопен в нови записи на Антонина Бонева

Изтъкнатата българска пианистка Антонина Бонева осъществи нови записи по покана на "Музикална къща БНР". В Първо студио на Националното радио Бонева направи нова регистрация на четирите клавирни балади от Фредерик Шопен, изключително популярни и обичани от публиката, но твърде рядко изпълнявани в интеграл. В интервю за предаването "Алегро виваче" по..

публикувано на 14.12.18 в 09:58
Сцена от операта „Джоконда“

Габриела Георгиева: винаги съм усещала Джоконда много близка до сърцето си

„Джоконда е интересен образ, едно прелестно създание, певица и танцьорка, улична артистка. Много чист, много истински човек. И тя остава такъв човек, въпреки всички препятствия и предизвикателства, които се изпречват пред нея. Когато Джоконда разбира, че любовта й към Енцо Грималди не е споделена, защото той е влюбен в Лаура, тя взема съдбоносно..

публикувано на 13.12.18 в 18:25

Регионалната библиотека в Благоевград се радва на извънреден детски интерес

Няколко пъти са се увеличили през тази година малките читатели в регионалната библиотека „ Димитър Талев“ в Благоевград. Истински рекорд е фактът, че за един ден в детския отдел са се записали над 700 деца. Още в репортажа на Кети Тренчева: Впечатляващият интерес на малките читатели към книгите е търсенето на иновативни форми от страна на ръководството..

публикувано на 13.12.18 в 18:25

Гастрол на Македонската опера на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора

Македонската опера и балет в Скопие гостува за първи път на Фестивала на оперното и балетното изкуство в Стара Загора със спектакъл на „Севилският бръснар“ . Оперният шедьовър на Джоакино Росини беше представен в нов прочит на австрийската режисьорка Урсула Хорнер . Тя е възпитаник на Университета по музика и сценични изкуства във Виена,..

публикувано на 13.12.18 в 18:05