Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент

„Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент“ съществува от август 2007 година.

В момента постоянният екип реализиращ предаването е с водещ Жени Монева и сътрудници- Веселин Димитров и Мартин Николов.

„Евробокс“ представя новата европейска музика с актуални сингли, нови албуми, както и с портрети на изпълнители и групи от цяла Европа.

Изключително голям е интересът към музикалната игра, в която ежеседмично въпросът провокира слушателската аудитория  на програма „Хоризонт“.

Всичко най-ново и любопитно от европейската сцена можете да откриете в предаването „Евробокс - етно, поп и рок на Стария континент“, което се излъчва всяка неделя след обедния осведомителен бюлетин и продължава до 14.00 часа на вълните на програма „Хоризонт“.

Публикации

Звукът на Европа днес и утре- датчанинът Calby с номинация за MMETA 2021

   Тази година номинираните за наградата „ Music Moves Europe Talent Awаrd” за 2021 година са 16 изгряващи талантливи музиканти от Стария континент. Те ще се борят за 8 награди и датчанинът от Копенхаген Calby е един от тях. Истинското име на..

публикувано на 19.10.20 в 09:43

Звукът на Европа днес и утре- италианката Julia Bardo с номинация за MMETA 2021

    Младата италианка Джулия Бардо развива певческия си и музикален талант, най- напред работейки в бара на баща си в Северна Италия. Но идва момент, в който тя събира кураж и решава да рискува всичко, за да се премести в Манчестър. Точно там..

публикувано на 19.10.20 в 09:12

Creuza de ma – песента на новия мост „Свети Георги” на Генуа

По  инициатива на бившата певица Дори Геци, песента Creuza de ma  на съпругът й – генуезкият певец и композитор  Фабрицио Де Андре, ще бъде песента на новият мост в Генуа. Изграден на мястото на падналия преди 2 години мост „Моранди”, който взе 43..

публикувано на 02.08.20 в 22:30

Седем филма в седмицата на иранското кино в София

Филми от последните пет години, отличени на международни кинофоруми, са включени в седмицата на иранското кино. Откриването е с фаворита на зрителите от последното издание на фестивала МЕНАР„Пастаряни“. Кулинарната комедия представя жестоката..

публикувано на 17.07.20 в 06:47

Енио Мориконе или музика подпечатана със знак "вечност"

Групата Metallica открива своите концерти  с "Ecstasy of gold" (Треска за злато). С тази знаменита тема от филма на Серджо Леоне „Добрият,лошият и злият”  групата Ramones закриваше концертите си. И само се опитайте да си представите как  по света се..

публикувано на 16.07.20 в 07:38

Германският диджей Topic очаква предизвикателствата на лято 2020

През последните няколко години популярността на германския продуцент и диджей Topic непрекъснато нараства и той се превърна в едно от големите имена на германската хаус музикална сцена. Роден в Солинген Тобиас Топик е с германско- хърватско..

публикувано на 30.06.20 в 09:07

Сашо Поповски за предстоящия албум "Fallen Land"

Професор Сашо Поповски е един от водещите джаз китаристи в Северна Македония, преподавател е в Джаз академията на университета „Гоце Делчев“ в Щип,  Северна Македония.  През есента ще излезе новият му авторски албум "Fallen Land", записан с неговото..

публикувано на 31.05.20 в 20:50

Кристиян Костов: Благодарен съм на хората, които ме подкрепят по музикалния ми път

Песента „Beautiful Mess“ се превърна в едно от най-големите постижения в кариерата на 20-годишния Кристиян Костов с второто място за България на Евровизия 2017.  Успехите продължават да се трупат, защото поредното предизвикателство стана конкурсът за..

публикувано на 31.05.20 в 20:06

Международният фестивал "Българска душа на Святата земя"

„Българска душа на Святата земя“- под този надслов вече шест години се провежда  фестивалът на българската култура под патронажа на Посолството на Република България в Държавата Израел, като част от Дните на българската култура през май.  Основна цел е..

публикувано на 25.05.20 в 16:12

Д-р Милен Врабевски подготвя шестия си авторски албум с рок музика

След като издаде петия си албум с авторска музика, озаглавен „Life motion”, д-р Милен Врабевски направи мини европейско турне през февруари с участниците в този албум- легендарните рок музиканти- английският барабанист Саймън Филипс от групата..

публикувано на 31.03.20 в 16:02