50 хиляди евро са нужни за операция на Антонио

10-годишният Антонио от Бургас се нуждае спешно от лечение, след като преди 6 години му откриват тумор в мозъка. Сумата, необходима за оперативната интервенция в Хановер е 50 хиляди евро. За съжаление тя е непосилна за родителите му, които разчитат на дарителски SMS, за да може Антонио да се излекува.

Когато Антонио Георгиев е едва на 4 години, родителите му чуват за него най-тежката диагноза - мултикистичен тумор на лявия фронтален лоб. 6 години през които, той е диагностициран с тумор в мозъка и в Испания, разказва неговата майка Десислава Стоянова.

„Диагноза поставена 2012 година, за 5 сантиметров тумор в лявата страна на мозъка.. Когато чухме диагнозата искахме и друго  мнение в Испания. За съжаление тя се потвърди. За тези 6 години сме минали през всички здравни институции, съответно и всички лекари, които имат отношение към това заболяване. Като най-добри невролози и неврохирурзи най-добри. И така - 6 години, той е с тази поставена диагноза и това образувание, които е твърде голямо. Тази година реших да предприема всички необходими действия, защото не можем да чакаме да започнат епилептичните му припадъци, което ще означава и влошаване на състоянието му. Точно това е и най-учудващото за всички лекари, че до този момент няма припадъци и ходи нормално.", казва още Стоянова

През февруари тази година д-р Венелин Герганов от неврохирургичния институт в Хановер преглежда момчето в България и препоръчва, туморът да бъде премахнат оперативно. Стойността на интервенцията е 50 382 евро, сума с която родителите не разполагат, каза Десислава Стоянова:

"Разбира се, че тази сума е непосилна за мен. Единственият шанс Антонио да оздравее е да се оперира в Хановер. Здравето е безценно, но за съжаление и обстоятелствата са такива, че молим за набиране на средства, а  всяко едно от тези болни деца са с поставена цена за живот. Две са желанията им, Антонио да оздравее, за да може да сбъдва и той своите мечти, както и навсякъде по света да може децата да се лекуват безплатно.", допълни Десислава Стоянова.

Родителите са подали заявление във Фонда за лечение на деца за финансиране на лечението, но в момента Десислава Стоянова подготвя нужната документация с всички епикризи и изследвания, която изисква фондът, а това допълнително ще забави отговора.
В дарителската сметка на Антонио в момента /към дата 03.09.18г./  има малко над 9 700 лв. Необходими са още 90 300 лв.

Всеки, който има възможност, може да изпрати дарителски SMS с текст на латиница 
DMS ANTONIO на номер 17 777, за всички мобилни оператори.

Чуйте повече в звуковия файл:Галерия

Още от категорията

55-годишната Йовка Петкова се нуждае от средства за лечение

Йовка Петкова е на 55 години и страда от рак на панкреаса с метастази в черния дроб. Преди 6 месеца е извършена лапороскопска операция на жлъчката и е поставен стент . Семейството заплаща медицинското изделие, което не се поема от Здравната каса. При операцията се установява раковото заболяване в последен стадий. Препоръчва се операция на..

публикувано на 27.12.18 в 17:56

Зов за помощ

Активна благотворителна кампания в помощ на 25-годишната Елизабет Донкова от Шумен се провежда в социалните мрежи. Момичето се бори с лимфом на Ходжкин, като следващата стъпка в лечението ѝ е трансплантация на костен мозък. Срокът за извършване на операцията е една седмица, а цената е 200 000 лв. За едно денонощие, българи, живеещи в чужбина са събрали 7..

обновено на 11.12.18 в 11:11
Вивиян Костова

Вяра и Вивиян се нуждаят от помощ в борбата си срещу рака

В събота, на 6 октомври Столичният район "Надежда" организира в Културния дом благотворителен концерт и базар в помощ на Вяра и Вивиян. Двете деца страдат от едно и също онкологично заболяване в последен стадий. Персоналът на детските градини, които те са посещавали, родителите на другите деца и районната администрация се обединиха, за да помогнат..

публикувано на 05.10.18 в 12:40

Зов за помощ за Венцислав Миланов, страдащ от рядко автоимунно заболяване

Продължава кампанията за набиране на средства за 53-годишния Венцислав Миланов от София. Той страда от рядко автоимунно заболяване. За лечението му са необходими 12 хиляди лева, като до момента са събрани 2 хиляди лева. Мъжът не може да се храни и обслужва сам, не може да държи изправена главата си. Сестра му Адриана Миланова сподели: "Благодаря..

публикувано на 30.05.18 в 14:43

ОДМВР-Разград организира дарителска кампания за децата на полицейски служител

ОДМВР-Разград организира дарителска кампания за децата на полицейски служител, съобщава пресцентърт на Дирекцията. Инициативата тръгна от началника на РУ-Лозница, където работи младши инспектор Димитър Терзиев. Писмо от директора на ОДМВР старши комисар Ивайло Йовчев е изпратено до главния секретар на МВР. С резолюция на главен комисар Младен..

публикувано на 10.05.18 в 13:52

БНР благодари на всички, които помогнаха за успешната операция на Станислава Пирчева

Преди дни успешно бе осъществена операцията по отстраняването на мозъчния тумор на журналистката Станислава Пирчева. Любимата водеща на Нощния блок на програма „Хоризонт“ предизвика вълна от съпричастност. Сумата бе събрана за изключително кратко време и дори надхвърли необходимите за операцията финанси, което ще позволи останалите средства да..

публикувано на 05.02.18 в 10:53

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение

Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата.  След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде извършена нова интервенция – за поставянето на скъпоструващ имплант на мястото на отстранената кост на..

публикувано на 17.11.17 в 10:52