Радио Бургас организира дискусия

Туризъм. Възможности за реализация. Нови правила

10 февруари 2022 година

БНР Бургас Ви кани на дискусия по проекта „Нашата Европа“ част от инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“, която се реализира съвместно с Бюрото на Европейския парламент в България.

Дискусията ще бъде на 10 февруари 2022 г., започва в 11:00 ч. в Конферентната зала на „Център за съвременно изкуство и библиотека Бургас“ (Новата библиотека на ул. „Оборище" № 49-51).

Входът за събитието е свободен при спазването на всички противоепидемични мерки.

Модератор на дискусията e Даниела Костадинова

Срещата ще може да се проследи на живо в профила на медията във Фейсбук. Можете да се включите в нея и чрез ZOOM:

https://zoom.us/j/99702280134?pwd=alIrWFMwem1KOG5vWXBIZ0QzdW1TZz09

Meeting ID: 997 0228 0134

Passcode: 627835

По време на дискусията ще бъдат поставени въпроси важни за отрасъл туризъм като – общи правила и протокол за пътуването на европейските граждани в ЕС, подпомагане на туристическия бранш като един от най-засегнатите от пандемията, общи изисквания и мерки, които трябва да бъдат наложени в сектора за ограничаването на разпространението на COVID-19.

Широк кръг от експерти и ученици от Професионалната гимназия по туризъм ще вземат участие в дискусията. Ще говорим за бъдещето на туризма - локален и европейски, при новата нормалност. Пандемията преформулира очакванията към сектора и след първоначалния шок на дневен ред вече е планиране за растеж в новите условия. За младите хора това са възможности за реализация, а за бранша това са нови правила, които държавите в ЕС с подкрепата на Европа трябва да изготвят.

ПРОГРАМА:

10:30 ч. Регистрация на участниците в залата. Попълване на декларации за информирано съгласие.

10:45 ч. Регистрация на участниците в платформата ZOOM

11:00 ч. Откриване на дискусията от модератора

УЧАСТНИЦИ В ДИСКУСИЯТА СА:

Савина Недялкова - държавен експерт в дирекция "Туристическа политика"в Министерството на туризма и представител на министерството в Консултативния комитет към Европейската комисия

проф. Милен Балтов - зам.ректор на Бургаския свободен университет.

Проф. Балтов е член на Асамблея за „Здравословни океани, морета, вътрешни и крайбрежни води“ и е представител на България в работната група за „Стратегия за изследвания и иновации в Черноморския басейн“ към ЕК.

Понастоящем проф. Балтов е зам.-ректор на Бургаския свободен университет и представител на България в програмния комитет за „Иновации в МСП и достъп до рисково финансиране“ на програма „Хоризонт 2020“.

доц. Златина Караджова-доцент по икономика и управление в професионално направление „Туризъм”. Преподавател в университет “Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас .Факултет по обществени науки в катедрата “Маркетинг и туризъм”. Магистър по „Международен туризъм“. Лицензиран екскурзовод,член на ЮСЕ  „ Ваня Райкова“. Обслужва туристи на IDS, TUI, DER Touristik, Dinita tour.

Д-р по „Обществени комуникации“ Христина Славова. Професионалист в сферата на туризма повече от 15 години. Член на УС на Бургаската регионална туристическа камара.

Тодор Камарашев- туроператор с над 30 години опит в сферата на туризма. Член на Бургаската регионална туристическа камара.

Николай Димитров-член на Асоциацията на стопаните на морски плажове. Концесионер на плаж „Крайморие“. Над 20 години опит в сферата на туризма. Икономист по образование.

Елена Иванова -дългогодишен председател на УС на Съюза на частните собственици в Слънчев бряг. По настоящем член на УС на сдружението. Хотелиер. С икономическо образование. С над 20 години опит в сферата на туризма.

Антон Тръпков - хотелиер. Семеен бизнес. Завършил е института по международен туризъм в Хага със специалност „Международно управление на хотелиерство и ресторантьорство“. Магистър по Международен бизнес завършен в МИО в София.

Таня Шурелова- преподавател в Професионалната гимназия по туризъм. С образователен ценз „Икономика на туризма“. Преподава икономически дисциплини и туризъм

Ученици 12-ти клас от Професионалната гимназия по туризъм. Специалност „Организация на туризма и свободното време“. Изучават транспорт и туристическа агентска дейност.


Може да проследите дискусията и да коментирате по време на живото излъчване ва Фейсбук на страницата на БНР Бургас.

Твоят принос за нашето общо европейско бъдеще!

Участвай! Бъди активен! Всеки глас е важен за нас! Да изградим твоята и нашата Европа!

#TheFutureIsYours





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Теодор Стойчев

Теодор Стойчев: Гласът на българите се чува в Европа

Излъчено на 18.01.2022 г. в „Хоризонт до обед“ с водещ Валерия Николова И БНР ви дава възможност да повлияете на посоката, в която ще се развива Европейският съюз в следващите десетилетия, благодарение на инициативата "Конференция за бъдещето на Европа" , която вече 9-ти месец в дигиталното пространство събира идеите на европейците за..

публикувано на 06.07.22 в 17:55
Теодор Стойчев

Теодор Стойчев: Важно е отношението на българските граждани към европейския проект

Каква година изпраща Бюрото на ЕП в България и какви са предизвикателствата пред отразяването на българската гледна точка в политиката на ЕС и в рамките на парламента? „Отива си една, изпълнена със събития година…“ , каза пред БНР Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на ЕП в България. „Опитахме се да представим на българската публика, на..

публикувано на 06.07.22 в 17:50
Теодор Стойчев

Теодор Стойчев: Европейският съюз може да реагира бързо, когато има криза

"Как гражданите на Европа виждат бъдещето на Европейския съюз“ е темата, която днес, в Деня на Европа , ще бъде във фокуса на заключителната конференция за бъдещето на Европа. За първи път в историята на Европейския съюз с конференцията се дава възможност на гражданите да формулират своите желания за това как да функционира Европейският..

обновено на 06.07.22 в 17:50

Решенията за разширяването на ЕС да се вземат с единодушие, предлага Конференцията за бъдещето на Европа

Решенията за разширяването на ЕС да продължат да се вземат с единодушие - това е едно от предложенията, които участниците в Конференцията за бъдещето на Европа предлагат на приключващото утре заседание на 4-ия граждански панел "Ролята на ЕС в света" и "Миграция", който се провежда в Маастрихт.  Предложенията са били на българските..

публикувано на 06.07.22 в 17:40
Биляна Църноречка, пресаташе на Бюрото на ЕП в София

Конференцията за бъдещето на Европа търси идеите на обикновените хора как да се развива ЕС

През 2021 година Европа даде начало на нов амбициозен проект - Конференцията за бъдещето на Европа. В продължение на година да бъде осигурена възможност за хората от целия съюз да споделят своите идеи и да помогнат за оформянето на общото европейско бъдеще. Това може да става в специално изработена многоезична цифрова платформа, където всеки има..

обновено на 06.07.22 в 17:38

Макрон предлага създаване на нова "европейска политическа общност"

Процесът на приемане на Украйна в ЕС може да отнеме няколко години, дори десетилетия, заяви френският президент Еманюел Макрон. Той предложи създаването на "европейска политическа общност", която да я приеме в редиците си. "Всички знаем много добре, че процесът на присъединяване на Украйна към ЕС ще отнеме няколко години, а ако трябва да сме честни,..

публикувано на 06.07.22 в 17:35

България и още 12 членки на ЕС са против промяна в правилата на вземане на решения в съюза

13 страни членки на Европейския съюз, сред които и България, се разбунтуваха срещу промяна в правилата на вземане на решения в съюза, предаде Франс прес. България, Хърватия, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Литва, Латвия, Малта, Полша, Румъния, Словения и Швеция направиха общо изявление, в което предупреждават, че ако бъде направено усилие..

публикувано на 06.07.22 в 17:35
 Урсула фон дер Лайен

Фон дер Лайен: През юни ЕК ще даде становище за кандидатурата за членство в ЕС на Киев

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отбеляза в понеделник, че Европейският съюз ще се стреми да даде своето становище относно кандидатурата на Украйна за членство в ЕС през юни, съобщава Ройтерс. "Очакваме с нетърпение да получим отговорите на въпросника за членство в ЕС. Комисията ще се стреми да даде становището си..

публикувано на 06.07.22 в 17:35
Александър Милисов

ЕП трябва да е близо до гражданите

публикувано на 06.07.22 в 17:25
Ги Верхофстат говори пред Европарламента в Страсбург

Евродепутати се обявиха за промяна на договорите на ЕС

Евродепутати се обявиха за промяна на договорите на ЕС, най-вече в частта за налагане на вето от една страна-членка, по време на дебат в Европейския парламент в Страсбург. Това искане бе заложено на приключилата на 9 май Конференция за бъдещето на Европа, на която гражданите обобщиха вижданията си за по-добро функциониране на ЕС. "Войната в..

публикувано на 06.07.22 в 17:20