Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои изграждането на 4 язовира с подкрепата на Световната банка

Предстои изграждането на 4 язовира с подкрепата на Световната банка. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев в интервю за програма "Христо Ботев" на БНР.

Министър Плевнелиев ще проведе на 14 октомври среща с екипа на банката, на която ще бъде подписано споразумението за кредитиране.

С две години ще се забави строителството на магистрала "Тракия", ако се удовлетвори искането за допълнителни входове към магистралата на територията на Старозагорска област, обясни още министър Плевнелиев.

Росен Плевнелиев: Единственият начин да се случат инфраструктурните проекти и особено тези, които са приоритетни за държавата по линия на европейското финансиране.

Ако ние не искаме да забавим магистрала "Тракия" с още две години, повтарям, още две години, ние просто трябва да вървим и да я строим такава, каквато в момента е подготвена, защото ако тръгнем да препроектираме, ако тръгнем да правим нови връзки, ние просто продължаваме да правим това, което и предишните правиха – упражняваме се, обещавайки. Крайно време е някой да отиде там с багерите и с тракторите и да започне да строи.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна