Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саркози защити обвинения в педофилия министър на културата Фредерик Митеран

\n Юлия Талева - кор. на БНР в Париж\n
\n
Френският министър на културата Фредерик Митеран бе защитен от обкръжението на президента Никола Саркози, във връзка с обвиненията в педофилия. Тези дни Митеран бе остро нападнат заради признанията в автобиографичната му книга, че се е занимавал със секс туризъм.

Обвиненията срещу френския министър на културата Фредерик Митеран заради секс туризъм в миналото предизвикаха реакции в близките кръгове на френския президент. Съветникът на Никола Саркози, Анри Гено, нарече „патетична полемика“ критиките срещу Митеран и изключи вероятността той да напусне правителството.

Министърът на вътрешните работи Брис Ортфьо заяви, че не е чел книгата на Митеран, но неговата компетентност като министър на културата е всеобщо призната.

Вчера представители на социалистичесата партия настояха за оставката на Фредерик Митеран; преди няколко дни същото поиска лидерът на крайнодесния Национален Фронт Жан-Мари льо Пен.

В излязлата през 2005 г. книга „Лош живот“ Митеран признава за хомосексуалните си наклонности и порочния си навик „да плаща на момчета“ в Тайланд. Критиките се разгоряха след като Митеран защити ревностно режисьора Роман Полански, който бе арестуван в Цюрих заради обвинения за блудство с малолетна.

Фредерик Митеран, който е племенник на покойния френски президент Франсоа Митеран, бе назначен за министър от президента Саркози преди няколко месеца.

През последните години Франция активизира действията срещу секс туризма по света.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна