Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И състезателите по класическа борба без медал от световното

Иван Иванов в кат. 120 килограма не успя да стигне до борбата за отличията и отпадна на осминафиналите
И последните трима български състезатели - Емил
Милев, Илиян Георгиев и Иван Иванов, не успяха да стигнат до спора за медалите на Световното първенство по борба в Хернинг /Дания/.

Емил Милев, който на този шампионат на планетата, се състезаваше в по-горната категория  66 килограма, постигна две победи - над Уго Пасош (Португалия) с 2:1 части и над Синбо Лю (Китай) с 2:0 части . На осминафиналите в двубоя на истината отстъпи на Афшин Бябангард (Иран) с 0:2 части. Иранецът отпадна още в следващия кръг след загуба от защитаващия титлата си от Баку'2007 Фарид Мансуров(Азербайджан) с 1:2 части и така не успя да изтегли Милев в репешажите за бронза.

Дебютантът Илиян Георгиев записа победа на голямо първенство. В предварителния кръг в категория 74 килограма Георгиев се наложи над чеха Петер Новак с 2:0 части. След това загуби от Джахонгир Муминов (Узбекистан) с 1:2 части.Муминов отпадна още в следващия кръг след загуба от Хенри Валимаки (Финландия) с 0:2 части и така не успя да изтегли
Георгиев в репешажите за бронза.

Иван Иванов също започна с победа. В първия кръг българския борец се справи с Панайотис Пападопулос (Гърция) с 2:0 части. На осминафиналите Иванов претърпя поражение от Александър Анунхин (Русия) с 0:2 части. Анунхин претърпя загуба още в следващия кръг от Риза Каялъ (Турция), след като при 0:2 в първата част получи контузия и се
отказа.

Така след "свободняците" и сега и "класиците" ни също си тръгват без отличие от Хернинг, което е за първи път от осем години насам - Патра'2001.

За първи път в историята българската борба няма да има отличие от Световно първенство в една календарна година нито в
свободната, нито в класическата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна