Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Йовчев ще участва на 7-то си световно първенство в Лондон

На световното в Лондон, Йордан Йовчев ще се бори за 12-то отличие ан шампионати на планетата
В Лондон днес започва 41-то световно първенство по спортна гимнастика.
В надпреварата страната ни ще бъде представена от 3 -ма гимнастици и 2-ве гимнастички.

При мъжете отново разбира се ще разчитаме на невероятния Йордан Йовчев, който ще се състезава на коронния си уред халки. В тима са Александър Батинков / успоредка, висилка и земя/ и Александър Марков  /висилка, кон с гривни и успоредка/.

В отбора беше включен и живеещия и подготвящ се в САЩ Еди Пенев. Младата ни надежда обаче ще пропусне надпреварата заради контузия.

За президентът на родната централа Йордан Йовчев първенство в Лондон ще е 7-ми шампионат на планетата. До сега от световните първенства Данчо има спечелени 11 отличия, от които 6 са златни.

Според жребия Йордан Йовчев днес ще играе в първата ротация на втори поток / започва в 14.30 българско време/, в компанията на унгареца Петер Мариян, словенеца Грегор Саксида, бразилеца Серхио Сасаки и олимпийския и световен шампион И Бин Чен /Катий/. Данчо е с втори стартов номер , а Чен е с 4-ти.

Във втори поток ще играе и Александър Батинков. Състезателят на ЦСКА ще започне на успоредка, втория му уред ще е висилка, а третия - земя.

В първия поток / от 11.50 българско време/ е поставен Александър Марков. Първият му уред ще е висилка, втория е кон с гривни, а третия - успоредка.

Отличията на световното първенство в Лондон ще си оспорват 157 гимнастички и 255 гимнастици.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна