Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сърбия се е интересувала от трансфери на свои футболисти в български клубове

\n Николай Кръстев - кор. на БНР в Белград

Сръбските власти са се интересували за няколко трансфера от белградския "Обилич" към българските отбори "Левски", "Славия" и "Литекс" – Мариян Живкович, Кузман Бабеу и Небойша Йеленкович.

Властите в западната ни съседка обработват документите, получени от Турция, според които има достатъчно доказателства за повдигане на обвинение срещу Цеца Величкович. Документите от България се превеждат в момента на сръбски език.

В шест държави, между които и България, Цеца Величкович е обект на проверка за извършване на незаконно присвояване на 11 млн.евро от трансфери на 15 футболисти.

Белградската преса, позовавайки се на следствените органи в западната ни съседка, твърди, че най-голямите кражби са извършвани от трансферите на футболисти от отбора "Обилич" в края на 90-те години, който е бил собственост на покойния й съпруг Желко Ражнятович - Аркан, ръководител на сръбските паравоенни формирования в Босна по време на войните в бивша Югославия.

Pазследването срещу Цеца Величкович започна по време на полицейската операция "Сабя" през март 2003 година, веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич. Тогава Цеца Величкович остана в следствения арест два месеца.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна