Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият съдия Галин Костов остава в ареста

Апелативният съд в Бургас потвърди мярката за неотклонение „Задържане под стража” и остави в следствения арест бившия съдия Галин Костов. Той е обвинен за поръчител и подбудител на убийството на един от собствениците на строителната фирма „Гранити” Стоян Стоянов.

Адвокатът на обвиняемия Бранимир Палачев представи в съда секретен доклад, изпратен в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, в който се разследва друга версия за убийството, а като поръчител е посочен един от съдружниците на Стоянов във фирма Гранити”.
Бранимир Балачев: В този доклад се говори, че поръчителите са други. Той е адресиран до директора на ГД БОП. Няма подпис отдолу. Най-вероятно е изработен от служители. Вие чухте аргументите. Те са много сериозни, много съществени. За мен цялото това дело е обърнато обратно и е по поръчка на хора, които явно са на голямо ниво, защото никой друг не може да си позволи да пресече една версия, в която има много доказателства вътре и да прехвърли на друго място, просто, за да се отклони вниманието. Водело се е в посока, че единствено вярната следа е, че има интерес фирма „Гранити” да бъде собственост на други лица извън /.../ и са събрани доста доказателства в тази насока. В един момент престава да се работи по нея, започват да се търсят доказателства в друга посока.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени