Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тома Белев: Дали ски съоръженията ще работят, зависи само от операторите в съответните райони

Директорът на природен парк "Витоша" Тома Белев заяви в предаването "Хоризонт до обед", че освен фирмата "Витоша ски" АД, която стопанисва ски съоръженията около хижа "Алеко", никоя от другите фирми-оператори на ски писти на Витоша не е обявила, че няма да работи и че ще провали сезона на скиорите. Белев уточни, че дали ски съоръженията ще работят, зависи само от операторите на съоръженията в съответните райони.

Тома Белев: Учебните центрове около Елица, Ветровала и Офелиите имат други собственици и, до колкото зная, те декларират, че тази година ще работят и ще обучават децата на София. Всеки оператор на ски влекове или на каквото и да е друго, той си подготвя територията, по простата причина, че в противен случай означава, че държавата ще оказва непозволена държавна помощ на една частна фирма и до настоящия момент всяка година фирмата "Витоша ски" АД през последните две години си ги е косила по точно по същата причина.

Няма как да очакват от нас, които сме контролен и инвестиционен орган, да косим и пистите, които те ще използват и след това ще предлагат срещу заплащане на туристите. За тези години, когато "Витоша ски" е собственик на съоръженията, ние нямаме депозирано искане за подмяна на остарелите лифтове или влекове. Те ще получат в рамките на 24 часа съгласуване по простата причина, че планът за управление поощрява подмяната на остарелите лифтове и влекове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна