Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Радулов: Не е интересно как е изнесен докладът на ДАНС, а дали Станишев е възложил мерки по него

"Няма срок, в който лице от ранга на премиера да трябва да върне секретен материал. Отдавам случилото се на безхаберие на предишния кабинет", каза в предаването "12+3" Николай Радулов, бивш секретар на МВР и експерт по национална сигурност.

"Не е толкова интересно как е изнесен докладът на ДАНС, а дали Станишев е възложил някакви мерки по него или проформа е минал през него, а може би дори не го е чел", отбеляза Радулов. Според него е важно да разберем дали наистина има покровителство над групи хора, занимаващи се с полулегален или нелегален бизнес.   

"Практика е за подобни типове материали да се разписват шефовете на кабинети или секретарките, така че при една проверка ще се установи, че премиерът де юре не го е получавал", прогнозира експертът. Той каза още, че подобен род информация се движи през секретни деловодства и вероятно някъде по линията е станал пробив, вероятно след като бишият премиер се е запознал. По думите на Радулов, процедурата на движение на подобни материали явно позволява такъв пробив.

От всички специални служби непрекъснато "изтича" информация към медиите и то не "прошепната на ухо, а на конкретен носител, документи с грифове, печати, входящи и изходящи номера", подчерта пред "Хоризонт" Николай Радулов.  

По публикацията работи: Яна Боянова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна