Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежи, бури и сняг парализираха живота в Турция

Лошото време от Балканите се прехвърли в Турция. Проливни дъждове и наводнения в западните региони, сняг и виелици в източните региони парализираха живота на много места. Проливен дъжд от снощи вали на азиатския бряг на Истанбул. Има много наводнени жилища и работни места в кварталите Картал, Пендик, Султанбейли. В европейската част на града, в кварталите Газиосманпаша и Байрампаша, където се намира централната автогара на мегаполиса, също има наводнения, прекъсвания в движението на градския транспорт. Рухна една новострояща се жилищна сграда в квартала Чаглаян, по щастлива случайност няма жертви. Затворена е част от магистралата, свързваща европейския с азиатския бряг на Истанбул.

В Мраморно море духа силен вятър поради това има прекъсвания в движението на междуградските кораби по Босфора, а товарните кораби изчакват да спре бурята. Валежите и наводненията не са така силни, както неотдавна, когато загинаха 33- ма души, но синоптичната обстановка в града е рискова, предупредиха от метеорологичната служба.

В Одринска Тракия вали дъжд, примесен със сняг. На изток, в град Ерзурум падна първият за годината сняг. Поради лошото време са отменени някои от самолетните полети за Ерзурум и за Трабзон на черноморското крайбрежие.

Лошото време се очаква да продължи и утре, неделя.

По публикацията работи: Нахиде Дениз - кор. на БНР в Истанбул

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна