Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синята коалиция няма да оттегли подкрепата си за кандидата за кмет на Разлог Благой Дункин

Синята коалиция няма да оттегли подкрепата си за кандидата за кмет на Разлог Благой Дункин. Той ще участва в балотаж срещу кандидата на ГЕРБ. Вчера председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова десните да преосмислят отношението си към личността на Дункин, който е принадлежал към бившата ДС.

Решението е на регионалните структури на ДСБ и на СДС и Дункин ще участва в балотажа срещу кандидата на ГЕРБ, каза председателят на предизборния щаб на ДСБ Петър Москов.
Петър Москов: Въпросът за приемане или оттегляне на политическа подкрепа просто не седи. Аз наистина не приемам възможността за неравностоен разговор в това отношение. Ако някой счита, че има проблем с миналото или с биографията на една или друга личност, трябва да поддържа поведение, което да доказва, че този интерес към биографиите на хората в миналото е автентичен. За мен е малко странно да се получава драматизъм, когато има кандидат, който е срещу ГЕРБ – тогава някаква принадлежност е проблем. Ако този кандидат е от ГЕРБ, тази принадлежност вече не е проблем.

Лидерът на Софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов заяви, че решението на Синята коалиция да подкрепи Йорданка Фандъкова е било правилно и е постигнало целта си – да няма балотаж в София. Четири години бяхме опозиция в общинския съвет. Сега, благодарение на подписаното с ГЕРБ предизборно споразумение ще бъдем част от управлението в София и така ще можем да прокараме идеите си, каза Атанас Атанасов. Той увери, че новият кмет ще може да разчита на експертната им подкрепа, но Йорданка Фандъкова ще има пълната свобода сама да определи екипа си.

По публикацията работи: Румяна Василева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна