Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Халачев: Рано е да говорим за титлата

Отборът на "Арда" е начело в класирането в Националната волейболна лига след изиграването на 8 мача от първенство, включително и 3 двубоя от турнира "Атаро клима". Волейболистите от Кърджали имат само една загуба до момента, но тепърва им предстоят доста тежки двубои срещу "ЦСКА", "Левски Сиконко", "Марек Юнион Ивкони" и "Пирин" Разлог на турнира.

"Двубоите са полезни за отборите, но трябва де помисли върху факта, че за да участваме на мачовете в София изразходваме голяма част от годишния си бюджет. Точките важат и за класирането в шампионата, затова няма начин да не играем в тези срещи. Но това означава, че трябва да извадим около 5, 6 хиляди лева - сами си плащаме за път, храна и хотел. Знам, че ще има и втори такъв турнир и ние в Кърджали сме готови да го организираме. Имаме условия, а мисля, че мачовете ще са празник за жителите на града.", заяви Иван Халачев пред БНР.

Той коментира, че все още е рано да се говори за това дали отборът на "Арда" се превръща във фаворит за титлата. Халачев спомена, че единствената промяна в отбора е привличането на двама класни разпределители и останалите в тима вече могат да разгърнат пълния си потенциал:

"Не мога да кажа каква е промяната, а и е прекалено рано да се говори. Играем мач за мач и се надявам играчите ми да са здрави до края на шампионата.", пожела си наставникът на "Арда".

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна