Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов ще се срещне с Франц Бекeнбауер, Жан Тод и Волфганг Сръб

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне утре с вицепрезидента на Германския футболен съюз и президент на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер, с президента на Международната федерация по автомобилизъм Жан Тод и с председателя на комисия "Мотокрос и супермото" при Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб.

Немската футболната легенда пристига у нас на ежегодното си посещение по покана на ръководството на Национална спортна академия "Васил Левски", на която е "Доктор хонорис кауза". Преди посещението си при министър-председателя Бекенбауер ще изнесе лекция пред студенти от НСА на тема "202 дни до старта на Световното първенство по футбол в ЮАР". Президентът на Байерн Мюнхен е член на Организационния комитет на първенството. По време на срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с националната футболна база, проблемите на професионалните български клубове, детско-юношеския футбол, треньорската база и др.

Председателят на комисия "Мотокрос и супермото" при Международната федерация по мотоциклетизъм, заедно с президента на компанията "Ютстрийм", която държи правата световнитешампионати по мотокрос и супермото Джузепе Луонго са на официално посещение у нас по повод редовния конгрес на Балканския мотоциклетен съюз, който ще се проведе у нас на 20 и 21 ноември. По време на церемонията страната ни ще получи отличие за "Организатор и трасе номер еднов световния шампионат по супермото".

Новоизбраният президент на Международната автомобилна федерация  Жан Тод е на първото си международно посещение след изборите за ръководител на ФИА на 23 октомври. В България Жан Тод идва по покана на председателя на Българската федерация по автомобилни спортове Георги Янакиев. Целта на визитата на Жан Тод е да се запознае с дейността наСъюза на българските автомобилисти и на БФАС, на които предстоида организират кръг от Световния рали шампионат през 2010 година с център Боровец.

/К.И./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна