Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Богдан Николов:"Има сериозен инвеститорски интерес за проекта Формула 1 в България. До дни акционарното дружество, което ще осигури финансирането трябва да бъде основано"

Президентът Георги Първанов прие днес европейските шампиони по супермото Ангел Караньотов и Александър Георгиев. На срещата присъстваха още председателят на Комисия по супермото и мотокрос към Международната федерация по мотоциклетизъм Волфганг Сръб, кметовете на трите града, домакини на европейски и световни шампионати Йордан Стойков, Минко Акимов и Александър Печеняков, президентът на БФМ Богдан Николов и председателят на организационния комитет Румен Петков. 

След срещата с държавният глава  по повод проектите за изграждането на пистите за Формула 1 и Мото Джи Пи у нас и забавянето на писмото адресирано към Бърни Екълстон, шефа на федерацията Богдан Николов разясни, че финализирането на проекта трябва да стане до Нова година, тъй като в проекто- програмата за следващата година страната ни е залегнала с домакинство през септември.   

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна