Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Драгомир Стойнев: Има възможност за още приходи в Бюджет 2010г.

Народният представител от "Коалиция за България" Драгомир Стойнев
Снимка: BGNES

Има три пункта, които не са забелязани от управляващите като възможности за увеличаването на приходите в бюджет 2010. Това заяви в предаването "12+3" народният представител от "Коалиция за България Драгомир Стойнев. Първо, БСП счита, че в номинално изражение Брутният вътрешен продукт/БВП/ ще достигне 66 млрд.лева, т.е. икономическият растеж ще бъде около 0%. " Управляващите обаче залагат негативен икономически растеж от -2%. В двата случая разликата в приходите е от 760 млн.лева.", каза Стойнев
Втората възможност е ако управляващите се откажат от 2% намаление на осигурителната тежест. Има няколко причини, поради които от БСП са против това решение. Първата причина е, че спорде Стойнев тези 2% се равняват приблизително на 400 млн.лева, като управляващите твърдо заявяват, че това е помощ за бизнеса. "Не виждам как една фирма ще бъде подпомогната, тъй като средната сума, с която ще бъде облекчена е 61лв. на месец", каза Стоянев. Според него тази мярка е изключителна опасна за самия модел на осигуряване в страната. Това означава, че моделът ще се утежни и че ще се върви към смяна на модела.
Третият пункт са допълнителни 100 млн.лева, които могат да дойдат от продажбата на държавната квота за вредни емисии, каза Драгомир Стойнев.

(Л.Ц.) 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени