Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Бургас ще гледа жалбата на Любослав Пенев срещу забраната за пътуване в чужбина

Бургаският административен съд ще гледа жалбата на треньора на ЦСКА Любослав Пенев срещу забраната за пътуване в чужбина, която му наложи Областната дирекция на полицията в града. Принудителната административна мярка може да попречи на Любослав Пенев да пътува след 2 дни до Лондон за мача на ЦСКА с "Фулън". Забраната е издадена заради неизплатен от Пенев банков кредит, който с натрупаните лихви, достига до 2 милиона и 300 хиляди евро.

Любослав Пенев няма да присъства на делото. Това каза неговият адвокат Михаил Хаджиянев. Той посочи и мотивите, с които Пенев обжалва забраната за пътуване в чужбина. 

"При издаването на заповедта не е взето предвид, че заемът е обезпечен надлежно. Друг наш важен аргумент е, че самата заповед и самото ограничаване на правата на моя клиент за свободно придвижване противоречат на Протокол номер четири към Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи, в който се казва, че никой не може да бъде лишаван от свобода поради невъзможност да изпълни договорно задължение. С жалбата ние искаме да бъде спряно изпълнението на заповедта, защото е видно, че ако се предвиди изпълнението веднага, ще настъпят вреди за моя клиент", заяви Михаил Хаджиянев.

Заради неизплатения от Любослав Пенев кредит, банката е наложила запор на заплатата и сметките му.

По публикацията работи: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна