Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерацията писа 5-ца на Пранди за бронза от европейското

 

Селекционерите на националните отбори на страната по волейбол Силвано Пранди - мъже и Драган Нешич - жени получиха високи оценки за работата си по време на заседанието на Управителния съвет на федерацията, което се проведе в столичния хотел "Радисън". Мъжете взеха бронзови медали от европейското първенство в Турция, а жените - 3-то място при първото си участие в Евролигата.

Пранди изрази своето възхищение от националните състезатели, както и от екипа специалисти, с които е работил през лятото, и спомена, че най-големият проблем за него е бил да изкара момчетата от тренировъчната зала. Пранди показа и
анализи, според които националите са подобрили данните си по всички спортно-технически показатели в сравнение с 2008 година, освен посрещането, което се е влошило. Той увери членовете на УС, че наблюдава играта на млади български волейболисти като Иван Колев, Николай Учиков и Мирослав Градинаров в Италия, а се информира и за представянето на потенциалните национали в българското първенство. Пранди изрази желанието си през лятото да привлече 4-5 нови млади момчета към разширения национален отбор. Основната задача пред него за предстоящата година е доброто представяне на "Лъвовете" на световното първенство в Италия, без да се подценява и другото голямо състезание през лятото - Световната лига.

Драган Нешич изрази съжалението си, че женския национален отбор не е успял да се класира за световното първенство, но отчете огромното желание за работа на високо ниво от страна на състезателките, с които държавният тим стигна до осмо място на Европейското първенство и трето място на Европейската лига, както и успешното включване на волейболистки от девическия национален отбор, достигнал до 4-то място на световно първенство. Специалистът настоя и за предстоящия сезон лекар на женския ни тим да бъде д-р Георги Касабов, от чиято работа през 2009 година е бил доволен. Според Нешич най-важната задача за 2010 година е класиране за Евро 2011, докато евентуалното ново участие в
Европейската лига ще бъде използвано за необходимата смяна на поколенията.

На заседанието бе приет и нов Правилник за статута на волейболните съдии, бе обсъден и приет международният календар за 2010 г., както и бяха приети 5 волейболни клуба като нови членове на БФВ.

По публикацията работи: Светослав Костов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна