Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Георгиев последен в Бийвър Крийк

 

Стефан Георгиев завърши на последното 34-то място в суперкомбинацията за Световната купа по ски алпийски дисциплини в американския зимен курорт Бийвър Крийк. Той финишира за общо време от 2 минути, 42 секунди и 98 стотни - 1,51,57 минута в спускането и 51,41 секунди в слалома. Георгиев завърши на 10,72 секунди от победителя Карло Янка от Швейцария.

Носителят на малката Световна купа в дисциплината от миналия сезон Янка, който беше трети след спускането, направи добър втори манш и с общо време 2,32,26 минути зае 1-то място. Втори на 43 стотни остана водачът след първия манш Дидие Дефаго също от Швейцария, а трети се нареди Натко Зрънчич-Дим от Хърватия на 49 стотни.

Надеждите на домакините Тед Лигъти и Боде Милър имаха най-добро време до средата на слалома, но пропуснаха врати и отпаднаха.

С третата си победа за Световната купа Янка поведе в генералното класиране с 260 точки. Втори с 239 точки е досегашният лидер Дидие Кюш, който беше втори след спускането, но в крайна сметка остана 18-и на 3.01 секунди след победителя. Трети е Бенямин Райх от Австрия с 201 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна