Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив София и Миньор с победи, а Ботев и Пирин завършиха наравно в "А" група

Резултати от трите мача играни в 15-тия кръг на "А" футболната ни група:

Локомотив (София) – Локомотив (Пловдив) 3:0

Локомотив (София) надгира с 3:0 Локомотив (Пловдив)  в мач от последния 15-и кръг на  „А” група вд есенния полусезон. Срещата се изигра на стадиона в столичния квартал „Надежда”, а домакините тотално надиграха противника и заслужено се поздравиха с трите точки. Резултатът откри Мартин Камбуров в 36-ата минута, след като бе изведен от Митев зад защитата на гостите и с прецизен удар от около 10 метра вкара за 1:0. Самият Митев удвои преднината на домакините в 55-ата мин., след като бе най-съобразителен в меле пред вратата на Акалски. В 73-ата мин. Христо Златински направи резултата класически след ново меле пред вратата на пловдивчани 3:0. До края на мача темпото на игра спадна и двата тима доиграваха срещата.

Миньор – Локомотив (Мездра) 1:0

Миньор (Перник) победи изключително драматично Локомотив (Мездра). Единственото попадение отбеляза Горан Янкович в 80-ата минута на мача. Той бе изведен брилянтно от Пламен Крумов и без проблеми се разписа във вратата на Христо Иванов. Минута след това Витанов можеше да удвои резултата, но ударът му мина на около метър в страни.

Ботев – Пирин 2:2
Ботев (Пловдив) и Пирин (Благоевград) не успяха да се победят  и завършиха наравно 2:2 в мач от родното футболно първенство. Срещата се проведе на стадион „Осогово” в Кюстендил заради наказанието на пловдивчани. В герой за символичните домакини се превърна италианецът Емануеле Морини, който отбеляза и двете попадения за Ботев. Той се разписа първо в 22-ата минута за 1:1 и след това в 80-ата мин. оформи крайния резултат. Головете за Пирин вкараха Кондев в 22-ата за 1:0 и Младенов в 56-ата мин.

Утре играят -  Сливен - Левски и ЦСКА - Черноморец, а в понеделник - Монтана - Черно море и Литекс - Спортист (Своге).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна