Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Трибюн": Шведският премиер Фредерик Райнфелд се радва на най-високо медийно доверие

Шведският премиер Фредерик Райнфелд се радва на най-високо медийно доверие от всичките 27 държавни и правителствени ръководители на страните от Европейския съюз. Това показа традиционната анкета, която френския вестник „Трибюн” организира в края на всяка календарна година сред чуждите кореспонденти в Брюксел, акредитирани към европейските институции.

Райнфелд се оказа на първо място, след като получи най-високи оценки за лидерски качества, умения за работа в екип, ангажираност с Лисабонския договор и постигането на съгласие за предвидените в него нови постове, както и за мерките срещу финансовата криза и промените в климата.

На второ и трето място по същите показатели европейските кореспонденти са класирали премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер и германския канцлер Ангела Маркел. Никола Саркози, който беше номер едно миналата година, сега е на 9-а позиция.

Последен е италианският премиер Силвио Берлускони; тройката в дъното на таблицата допълват румънският президент Траян Басеску и премиерът на Словакия Роберт Фицо. Българският министър-председател Бойко Борисов е поставен на 24-то място.

По публикацията работи: Диана Чепишева - кор. на БНР в Брюксел

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна