Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раздадоха 242 000 лева премии на спортистите - медалисти

Министерството на физическото възпитание и спорта и Българският спортен тотализатор връчиха годишните награди за високи спортни постижения. Паричните премии в размер на 242 150 лева бяха раздадени на спортисти и треньори извоювали медали от световни и европейски първенства през годината. Премии получха 45 състезатели и треньори и мъжкия национален отбор по волейбол. За бронзовият си медал от европейското първенство възпитаниците на Силвано Пранди взеха 120 000 лева. Сред тези които получиха най-големи премии са Станка Златева, Йордан Йовчев и Мария Гроздева, които са с по два спечелени медала през 2009 година.    

Спортист номер едно на България за 2009-та година Детелин Далаклиев и неговият треньор Петър Лесов получиха по един нов автомобил Шевролет Круз на стойност около 35 000 лева.

Министър Свилен Нейков дари своята премия за треньор на двойката Румяна Нейкова/Миглена Маркова в размер на 4000 лева натри домове за деца лишени от родителски грижи - дом "Олга Стоянова" в Дупница, дом "Свети Иван Рилски" в село Разлив, община Правец и за дома в село Доганово, община Елин Пелин.

По публикацията работи: Ивайло Герчев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна