Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенорът Роландо Вийясон: Гласът ми се върна!

След дълъг период на възстановяване мексиканецът Роландо Вийясон се завръща на оперната сцена. "Имам две новини: Косата ми порасна и гласът ми се върна." - това заявява с целия си възторг прочутият тенор в интернет сайта си. Той благодари на почитателите си, които са го подкрепяли през цялото време след операцията на гласните връзки, изпращали са му картички и малки подаръци.

Вижте видео-посланието на тенора.

Роландо Вийясон е един от най-добрите млади оперни артисти на нашето време. Славата го спохожда още след първата награда от конкурса на Пласидо Доминго "Опералия" през 1999 година. Известен е с ролите си в "Манон", "Кармен", "Бохеми","Любовен еликсир", "Травиата", а особено популярна е сценичната двойка Анна Нетребко - Роландо Вийясон - на музикалния пазар вече могат да се намерят няколко DVD с тяхно участие, последният от които на "Бохеми" от Пучини.

© Снимка: Peter Giraud

Анна Нетребко като Мими и Роландо Вийясон като Рудолф в "Бохеми"

Календарът на мексиканския тенор с френски паспорт вече е оповестен в официалния му сайт - първите му участия за 2010 година са като Неморино от "Любовен еликсир" на Доницети във Виенската държавна опера и като Ленски от "Евгений Онегин" в Берлинската държавна опера през март. Предвидени са и няколко участия през годината на престижни фестивали с пианистката Елен Гримо.

По публикацията работи: Ирена Гъделева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна