Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха Малкия Маргин за общодържавно издирване

Николай Маринов, известен като Малкия Маргин, е обявен за общодържавно издирване. Решенето дойде, след като той не се яви в Софийския градски съд за делото, по което той, брат му Красимир и още четирима души са обвинени в подготовката на три убийства.

"Нормално" нарече решението на съдебния състав един от адвокатите на Малкия Маргин – Людмил Рангелов. Иначе, като цяло обстановката изглеждаше доста нажежена и драматична. Спецполицаи очакваха появата на Малкия Маргин. Твърдеше се, че неофициално той ще се предаде по-късно тъкмо днес. Адвокатът му заяви, че това е грешка и че той не е трябвало да продължи да се укрива.

В съдебната зала за сигурността на брат му Красимир бдяха полицаи с бронежилетки. Той е в ареста по обвинение в поръчителството на убийството на Боби Цанков.

Прогнозите към днешна дата и на прокурора по делото Николай Кокинов, и на Людмил Рангелов изглеждат доста условни за това как ще продължи процесът на 3 февруари. „Възможностите са две. Едната е да продължи срещу останалите подсъдими и задочно срещу Николай Маринов. Другата възможност е делото да бъде спряно, защото неговото отсъствие пречи по принцип за развитието на делото както по разпоредбите на нашия Наказателно-процесуален закон, така и по разпоредбата на Член 6 по Конвенцията за защита на правата и основните свободи на човека.", обясни Кокинов.

Нямаше особена яснота и по сюжетната линия – убийството на Боби Цанков. Освен общодържавното издирване и задържането под стража, Николай Кокинов и заместникът му Роман Василев запазиха в тишина новостите, ако такива има. Адвокатът на Малкия Маргин беше категоричен, че бившият радиоводещ няма никакви факти, уличаващи братя Маринови в престъпление. Имал само фантазии в главата си.

Утре ще стане ясно какво ще реши Софийският апелативен съд по задържането на Красимир Маринов, както и как ще се развие драмата около Малкия Маргин.

По публикацията работи: Силвия Великова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна