Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яне Янев: Бойко Борисов да освободи 11 министри от кабинета

Партия "Ред, законност и справедливост" поставя ултиматум на премиера Бойко Борисов до 26 януари да внесе в Народното събрание искане за освобождаването на 11 министри и да внесе нов състав на Министерския съвет. Това каза председателят на партията Яне Янев в кулоарите на парламента.

Янев и депутатите от РЗС искат комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика да изслуша вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков и министрите Нона Караджова, Трайчо Трайков, Божидар Димитров, Вежди Рашидов, Божидар Нанев, Росен Плевнелиев, Сергей Игнатов, Мирослав Найденов и Александър Цветков. Според РЗС това са хората с несъвместимост към министерския пост в кабинета.

В сигнала за несъвместимост, внесен от РЗС в парламента, фигурират и имената на Йорданка Фандъкова, която беше министър на образованието, и на кандидата за еврокомисар Румяна Желева.

Ако премиерът не освободи тези хора от МС до 26 януари, ще бъдат сезирани компетентните български и европейски институции, бяха думите на Яне Янев.

 

По публикацията работи: Даниел Инков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна