Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов: Откриваме по 15 хил. лв. джобни при наркоразпространителите

Снимка: БГНЕС

Някои от задържаните наркоразпространители при залавянето си са разполагали с по 15 хиляди лева джобни пари, обясни министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в предаването "Неделя 150" преди предстоящото голямо национално съвещание на МВР и прокуратурата.

"Когато залавяме подобни лица, безработни при това, които имат по n на брой мобилни телефони, сами разбирате, че това не е от доброто им поведение в обществото или от посредничеството, което са правили в легален бизнес", посочи Цветанов. Той припомни за случаи на задържани със 7 кг. наркотици и пуснати под гаранция от 1 500 лв., които връщайки се в същата среда, създават сред околните усещането, че "законът за тях не важи". 

Сумата, дадена за отвличания, извършени от групата на "Наглите" възлиза на близо 15 милиона, но не е голяма възможността да се приберат парите, коментира още Цветанов.

До две, три седмици трябва да станат ясни конструкцията и концепцията на Единната информационна система за противодействие на престъпността, уточни още вътрешният министър. Предвижда се до година и половина, две системата да тръгне и да могат да се правят справки в реално време за статуса и досието на лица, извършили или уличени в престъпления.

/Я.Б./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна