Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГКПП Кулата: узо и сиртаки между тракторите

\r\nМнозина си задават въпроса какво ще стане, ако българските фермери,вместо да се подредят пред "Александър Невски", блокират граница - форма на протест, която избират гърците
Снимка: БГНЕС

Кризата с блокадата на южните гранични пунктове заради стачката на гръцките фермери може да се проточи поне месец, съдейки по приготовленията на стачкуващите на граничния пункт Промахон, разказа в предаването "12+3" кореспондентът на БНР Страшимир Марчев.

Освен тракторите и селскостопанските машини, струпани на границата, "революционно" настроени земеделци са разтоварили в стачния лагер огроммно количество цепеници за огрев, чували с дървени въглища и големи количества ракия, вино и узо, такава е картината, която обрисува Страшимир Марчев.

"Куриерска фирма сме и не можем да не пътуваме", "Те си търсят своето право, ние не знаем какво искат", "Ние нямаме никаква вина да стоим тука, но може би това е лесният вариант за тях", "Не съм съгласна с това, но пък им правя "евала", те успяват, имат синдикати" - гласят мненията на хората, записани от Страшимир Марчев в стачна обстановка на българо-гръцката граница. Подробности - в звуковия файл.

/Я.Б./

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна