Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Рашидов не се срещна със стачния комитет от Музикалния театър

Министърът на културата Вежди Рашидов не се срещна със стачния комитет и артистите от Музикалния театър, въпреки че ги беше поканил. Макар и не с министъра, синдикати и артисти все пак се срещнаха с посочени от Вежди Рашидов представители на ведомството.

Иван Пенчев, председател на синдикалната организация на КТ „Подкрепа” в театъра обясни, че остава важният проблем със заплатите: "Имаше среща с юрист и главен секретар, при която фактически не бяха обсъждани нашите синдикални искания. Министерството смята, че след като Панкин си е подал оставката, проблемът е приключил, но остава чисто синдикалния проблем, че без временно изпълняващ длъжността директор хората няма да получат заплати."

По отношение на процедурата за провеждане на конкурса за директор, Пенчев заяви: "Министърът е готов да изслуша нашите предложения, на синдикатите, относно регламента, правилник по провеждане на конкурса, относно комисия, т.е. да не се получават шуробажданащини. По този казус и двата синдиката, и министърът нямат абсолютно никакъв проблем."

Синдикатите се разграничават от исканата вчера оставка на зам.-министъра Димитър Дерелиев.

По публикацията работи: Добрина Карамболова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна