Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгения Раданова - пета на европейското в Дрезден

Двукратната олимпийска вицешампионка по шорттрек Евгения Раданова се класира на пето място в крайното класиране на европейското първенство по шорттрек в Дрезден. най-добрата ни състезателка в този спорт спечели бронзов медал на 1500 метра, , отпадна във вторите серии на 500 метра, завърши пета на 1000 метра и шеста в суперфинала на 3000 метра. Женската ни щафета пък бе дисквалифицирана на полуфиналите.

След края на надпреварата Раданова заяви: "На 500 метра в моята серия имаше сбутване и паднах. На полуфиналите на 1000 метра водех две обиколки преди края, когато ме бутнаха и паднах. Изобщо в цялото състезание имаше много падания. При щафетата на трети пост Марина предава на Криси, германките ни бутат, а накрая нас ни дисквалифицираха безнищо. Като цяло считам, че не успях да покажа възможностите си.Аз лично не съм допуснала тактически грешки. Борбата в нашия спорт е такава, затова е рисковано да се мисли само за една дистанция. Но аз продължавам напред", каза още Раданова.

В сряда сутрента  Евгения Раданова, Марина Георгиева-Николова и треньорът Юлиан Ангелов пътуват за лагер в Солт Лейк Сити преди началото на олимпийските игри във Ванкувър, които започват  на 12-ти февруари.

/К.И./ 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени