Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Парамов се отказа от поста икономически съветник на премиера

Кольо Парамов, който само преди дни беше назначен за икономически съветник на премиера Бойко Борисов, се отказа от поста. Пред "Хоризонт" Парамов коментира, че е решил да се оттегли, за да освободи министър-председателя от "ангажимент, който влошава ситуацията в кабинета".

"В чисто политически план от СДС и ДСБ бяха толкова против моето назначение. Създаването на каквито и да е обструкции на министър-председателя в момента не е изгодно и определям, че по-достойно е да направя този ход, отколкото да работим в тежка и сложна ситуация, което просто няма да даде възможност за ефективен модел на поведение, а оттам и от реалния принос, който аз бях запланувал като експерт", заяви Парамов.

По повод оставката на Парамов, Бойко Борисов коментира, че го е назначил на половин щат, за да има в екипа си икономист с различно мнение.

"Вместо това чух, че връщам БСП на власт", каза премиерът и обясни, че е освободил Парамов, "за да не губи време и енергия да обяснава защо е в екипа му, вместо да върши по-важна работа".

Десните партии изразиха задоволство от оставката на Кольо Парамов. От СДС заявиха, че поемат цялата политическа отговорност за този акт, а от ДСБ определиха икономистът като една от мрачните фигури в българския банков сектор. И от двете партии бяха категорични, че ляв политик не може да бъде съветник в правителство, което се определя като дясно.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени