Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

През нощта над страната времето ще бъде облачно. На места ще превалява сняг, като след полунощ от запад валежите ще започнат да спират. От северозапад с умерен, в Дунавската равнина и източните райони и силен вятър в страната ни ще продължи да нахлува студен въздух. Минималните температури сутринта ще бъдат между минус 8° и минус 3°, в София около минус 7°.

Преди обяд все още на места в източната част от страната ще превалява сняг, но от запад, процесът на спиране на валежите, разкъсване и намаление на облачността ще продължи и до края на деня ще обхване и югоизточните райони. Ще бъде ветровито – с умерен, а в Дунавската равнина и Източна България и силен северозападен вятър. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между минус 3° и плюс 2°, в София около минус 2°. 

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Нощите ще бъдат студени с минимални температури между минус 5 и минус 10°, на отделни места в Северна България — до минус 12-минус 13°. Дневните температури слабо ще се повишат и в четвъртък максималните в повечето райони ще бъдат между 2 и 7°.

По публикацията работи: НИМХ - БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна